Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien otrajā kārtā izstājās no sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra – Austrālijas atklātā tenisa čempionāta.

"Australian Open" otrajā kārtā pasaules ranga 113. vietā esošā ar Sevastova ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpās serbietei Anai Ivanovičai, kur izsēta ar 20. numuru un rangā ieņem 23.vietu.

Mača sākumā abas tenisistes veiksmīgi darbojās pie savām servēm, taču piektajā geimā Sevastova pieļāva četras kļūdas, kas ļāva Ivanovičai "lauzt" Latvijas sportistes servi. Mača turpinājumā kādam no skatītājiem bija veselības problēmas, un spēle atsākās pēc 30 minūšu pauzes. Devītajā geimā Sevastova vēlreiz zaudēja savu servi, atspēlējot vienu no divām setbumbām.

Sevastova otrā seta sākumā zaudēja savu servi, atkal pašai pieļaujot kļūdas un "sausā" zaudējot geimu. Tomēr pēc tam Latvijas sportiste ieguva breikbumbu, to prata realizēt un mirkli vēlāk izlīdzināja seta rezultātu. Mača turpinājumā servētājas guva punktus, taču astotajā geimā Ivanoviča realizēja dubulto breika iespēju. Pēdējā geimā Sevastovai atspēlēties vairs neizdevās.

Jau vēstīts, ka Sevastova pirmajā kārtā pieveica mājinieci Jarmilu Volfi (122. vieta), kura spēli nepabeidza.

Par dalību "Australian Open" turnīrā Sevastova nopelnīja 110 WTA ranga punktus. Līdz ar to sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs noslēdzies visiem Latvijas sportistiem.

Jau ziņojām, ka "Australian Open" sieviešu vienspēlēs pirmdien zaudējumu piedzīvoja Jeļena Ostapenko, bet otrdien dramatiskā cīņā pēc zaudējuma maratonmačā no "Australian Open" izstājās Ernests Gulbis.

Portāls "Delfi" piedāvāja Sevastovas-Volfas spēles teksta tiešraidi


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!