Foto: EPA/LETA
Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Dalasas WTA "International" sērijas turnīra vienspēļu ceturtdaļfināla cīņā, kurā ar rezultātu 3-6, 4-6 piekāpās rumānietei Irinai Begu.

Abos setos Sevastova spēja panākt neizšķirtu 2-2, tomēr turpinājumā stabilāk spēlēja rumāniete, izcīnot panākumu. Mača laikā Sevastova piecas reizes zaudēja savas serves geimus.

Sevastova WTA rangā pašlaik ieņem 67.vietu, bet Begu atrodas 48.pozīcijā un turnīrā izlikta ar astoto numuru.

Pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-4, 6-4 uzvarēja Tamarini Tanasugarnu no Taizemes, kas pasaules rangā ieņem 80.vietu, bet otrajā cīņā latviete ar 7-6 (7:4), 6-4 pārspēja zviedrieti Sofiju Arvidsoni, kurai WTA rangā 56.pozīcija.

Iepriekš abas sportistes savā starpā bija tikušās vienu reizi, kad 2009.gada Kuneo ITF 100 000 sērijas turnīra pirmajā kārtā pārāka ar 7-5, 6-4 bija Sevastova.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova tika pie 70 WTA vienspēļu ranga punktiem.

Pagājušajā gadā šajā nedēļā Sevastova startēja Bronksas ITF 100 000 sērijas turnīrā, kurā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, tāpēc šoreiz viņai bija jāaizstāv 40 WTA ranga punkti.

Nākamajā nedēļā Sevastova uzsāks dalību ASV atklātajā čempionātā, kura pirmajā kārtā spēkosies ar krievieti Veru Duševinu.

Jau ziņots, ka Dalasas turnīra dubultspēļu sacensībās startēja Līga Dekmeijere, kas pārī ar amerikānieti Meganu Moltonu-Leviju pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 pieveica vācieti Angeliku Kerberi un baltkrievieti Anastasiju Jakimovu, bet ceturtdaļfinālā ar 5-7, 7-5, 8:10 zaudēja Arvidsonei un Keisijai Delakvai no Austrālijas, kuras izliktas ar trešo numuru.

Dubultspēļu sacensības latviete noslēdza ar nopelnītiem 70 WTA ranga punktiem.

Dekmeijere WTA dubultspēļu sacensību pirmo kārtu pārvarēja pirmo reizi kopš jūnija sākumā notikušā Kopenhāgenas turnīra.

Jau vēstīts, ka Dekmeijere startēja arī vienspēļu kvalifikācijā, kurā cieta zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!