Foto: EPA/LETA

Latvijas spēcīgākā tenisiste Anastasija Sevastova otrdien Jaunzēlandē zaudēja vienai no Oklendas turnīra favorītēm vācietei Jūlijai Gērgesai pamatsacensību pirmajā kārtā, liecina rīkotāju informācija.

Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) turnīra kvalifikācijā iepriekš veiksmīgi spēlējusī Sevastova ar otro numuru izliktajai pretiniecei piekāpās divos setos ar 3-6, 4-6.

WTA rangā Sevastova ir 184.vietā, bet Gērgesa ieņem 18. pozīciju. Oklendā Sevastova par trim uzvarām kvalifikācijas turnīrā un dalību pamatsacensību pirmajā kārtā nopelnīja 17 reitinga punktus un 1800 dolāru no 235 000 dolāru balvu fonda.

Savukārt dubultspēlēs Līga Dekmeijere pārī ar amerikānieti Meganu Moltoni-Leviju pirmajā kārtā uzvarēja Rumānijas tenisistes Simonas Halepas un Nīderlandes tenisistes Arantas Rusas duetu - 6-4, 7-5. Turnīrā ar trešo numuru izliktās Dekmeijere/Moltone ceturtdaļfinālā tiksies ar amerikānietēm Airīnu Falkoni/Mariju Sančesu.

Okeānijā tenisistes lielākoties gatavojas gada pirmajam  "Grand Slam" turnīram - Austrālijas atklātajam čempionātam, kas Melburnā sāksies 14.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!