Foto: AFP/Scanpix
Prestižā Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova tiksies ar Vācijas pārstāvi Sabīni Lisicki, kļuva zināms piektdien notikušajā izlozē.

WTA pasaules rangā Sevastova ieņem 52.vietu, bet Lisicki – 62.vietu. Vēl pirms nedēļas Lisicki bija 100.vietā, taču pēc uzvaras Birmingemas turnīrā veica ievērojamu kāpumu pasaules rangā.

Augstākā līmeņa tenisa turnīros līdz šim tenisistes savā starpā nav tikušās.

Jau ziņots, ka Sevastovai pirms Vimbldonas čempionāta ir neveiksmju sērija, jo viņa nav uzvarējusi sešās vienspēlēs pēc kārtas. Latvijas tenisiste nav uzvarējusi kopš marta sākuma, kad ar grūtībām pātrvarēja pirmo kārtu Indianvelsas turnīrā.

Sevastova trešo reizi spēlēs Vimbldonas čempionāta pamatturnīrā un ne reizi nav pārvarējusi pirmo kārtu. 2009.gadā viņa pārvarēja kvalifikāciju un pamatturnīra pirmajā kārtā ar 3-6, 6-7 (5:7) zaudēja ukrainietei Katerinai Bondarenko, bet pagājušā gadā pirmajā kārtā ar 4-6, 3-6 zaudēja kādreizējai WTA ranga līderei Žustīnei Eninai.

Lisicki arī trešo reizi spēlēs Vimbldonā. 2008.gadā viņa izstājās pirmajā kārtā, bet 2009,.gadā pārsteidzoši tika līdz ceturtdaļfinālam, kurā ar 6-7 (5:7), 4-6, 1-6 zaudēja krievietei Dinārai Safinai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!