Foto: AFP/Scanpix
Vadību Deivisa kausa izcīņas finālā sestdien pārņēmusi Šveices komanda, kas pēc uzvaras dubultspēlē pretinieku laukumā tagad ar 2-1 uzvar Franciju.

Aizvadītajā dubultspēlē Šveicei salīdzinoši pārliecinošu uzvaru atnesa Rodžers Federers un Stans Vavrinka, kuri ar 6-3, 7-5, 6-4 uzvarēja Žiljēnu Beneto un Rišāru Gaskē.

Pirmajā setā šveicieši pie vienīgajām breika iespējām tika sestajā geimā, kad izmantoja otro no tām un vienīgo reizi lauza sāncenšu servi. Otrajā setā Šveices duets vienīgo breiku ieguva 11.geimā, bet pirms tam abi dueti kopumā nerealizēja septiņas breikbumbas.

Arī trešajā setā Šveicei pietika ar vienu iegūtu breiku, kas tika īstenots piektajā geimā ar trešo mēģinājumu.

Iesākumā bija plānots, ka Šveici dubultspēlē pārstāvēs Marko Čudinelli ar Mihaelu Lammeru.

Kā ziņots, piektdienas vienspēlēs Vavrinka ar rezultātu 6-1, 3-6, 6-3, 6-2 bija pārāks pār Francijas pašreiz vadošo tenisistu Žo Vilfrīdu Tsongu, bet vēlāk Gaels Monfiss, skatītāju vētraini atbalstīts, ar 6-1, 6-4, 6-3 pieveica ATP ranga vicelīderi Federeru, kuru pēdējā nedēļā nomoka muguras problēmas.

Svētdien abās vienspēlēs tenisisti mainīsies pretiniekiem salīdzinājumā ar piektdienu.

Spēlējot Federeram un ceturtajā vietā esošajam Vavrinkam, Šveice Deivisa kausa finālā ir izteikta favorīte, bet pārējie tās tenisisti pasaules rangā ir ievērojami zemāk - Čudinelli atrodams 212.vietā, bet Lammers atrodams vien 508.pozīcijā.

Tikmēr visi četri Francijas izlases spēlētāji - Tsonga, Monfiss, Beneto un Gaskē - pašlaik ir starp 27 labākajiem pasaules rangā, bet neviens no viņiem nebija kvalificējies sezonas noslēguma turnīram.

Šveice līdz šim vienīgo reizi Deivisa kausa finālā bija spēlējusi 1992.gadā, kad ar 1-3 piekāpās ASV, kuras pārstāvēja leģendārie Andrē Agasi, Pīts Samprass, Džims Kurjē un Džons Makinrojs.

Savukārt Francija iepriekšējo reizi Deivisa kausa finālā spēlēja pirms četriem gadiem, bet turnīrā kopumā triumfējusi deviņas reizes, līdz šim pēdējo titulu iegūstot 2001.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!