Foto: Publicitātes foto

Latvijas jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien izcīnīja uzvaru Helsinku ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālā, iegūstot trešo ITF raudzes vienspēļu titulu karjerā.

Finālā 16 gadus vecā Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 774.vietu un turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, ar 7-5, 4-6, 7-5 uzvarēja ar otro numuru izlikto zviedrieti Suzannu Sēliku, kura pasaules rangā ieņem 491.pozīciju. Zviedriete ir divus gadus vecāka par Ostapenko.

Par uzvaru turnīrā Latvijas pārstāve ieguva 12 WTA ranga punktus.

Pirms tam karjerā Ostapenko izcīnījusi uzvaras ITF 10 000 raudzes vienspēļu sacensībās Stokholmā pērn un Helsingborjā, Zviedrijā, šogad.

Kā ziņots, pirmajās divās kārtās Ostapenko pārspēja tenisistes, kuras WTA rangā šobrīd neatrodas - ar 6-0, 6-0 sagrāva rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo mājinieci Johannu Rantu-Aho un ar 6-1, 6-3 uzvarēja igaunieti Birgitu Burku. Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas sportiste ar 6-0, 1-6, 6-2 pieveica viņas pārinieci šī turnīra dubultspēļu sacensībās Evu Pālmu no Igaunijas, kura pašlaik ir 1084.pasaules labākā tenisiste, bet pusfinālā ar rezultātu 6-4, 6-2 uzvarēja krievieti Annu Smoļinu, kura WTA rangā šobrīd atrodas 754.pozīcijā.

Tāpat sestdien Ostapenko duetā ar Pālmu triumfēja šī turnīra dubultspēļu sacensībās, izcīnot piekto dubultspēļu titulu karjerā un ceturto šogad, kā arī tiekot pie 12 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Zīmīgi, ka ITF turnīru finālspēlēs Ostapenko līdz šim vēl nav piedzīvojusi nevienu neveiksmi.

Šis Ostapenko bija pirmais turnīrs kopš oktobra sākuma, kad viņa piedalījās divos ITF 25 000 sērijas turnīros Spānijā.

Helsinku turnīra vienspēļu kvalifikācijas sacensībās startēja WTA rangā neiekļautā latviete Inga Audriņa. Pašlaik 23 gadus vecā sportiste izstājās otrajā kārtā, pamatturnīrā neiekļuva un pie ranga punktiem netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!