Foto: AP/Scanpix/LETA

Vien 19 gadus vecais spāņu tenisists Karloss Alkarass svētdien uzvarēja sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā - ASV atklātajā čempionātā un nodrošināja nokļūšanu pasaules ranga pirmajā vietā.

Alkarass "US Open" finālā ar 6-4, 2-6, 7-6(7:1), 6-3 uzvarēja norvēģi Kasperu Rūdu, pirmo reizi karjerā triumfējot kādā no "Grand Slam" turnīriem.

Vien 19 gadus vecais Alkarass ir jaunākais "Grand Slam" čempions kopš 2005. gada, kad viņa slavenais tautietis Rafaels Nadals pirmo reizi uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā. Talantīgais spānis pasaules ranga pirmajā pozīcijā nomainījis krievu Daniilu Medvedevu.

Līdz šim vēl nevienam tīnim nav izdevies kļūt par ATP ranga līderi šī saraksta 49 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē.

"Par ko šādu sapņoju jau kopš bērnības - kļūt par pasaules pirmo numuru un iegūt "Grand Slam" trofeju," pēc panākuma sacīja Alkarass, kurš vēl ceturtdaļfinālā bija tuvu zaudējumam, taču cīņā pret itāliji Janniku Sinneru spēja atspēlēt mačbumbu. "Tas ir kas īpašs, kam esmu veltījis ļoti smagu darbu."

Tikmēr 23 gadus vecais Rūds būtu kļuvis par ATP ranga līderi, ja viņš svētdien būtu uzvarējis, taču tagad norvēģim jāsamierinās ar diviem zaudējumiem "Grand Slam" finālos. Šogad viņš piedzīvoja neveiksmi arī "French Open" izšķirošajā mačā. Tiesa, Rūds ar pirmdienu pasaules rangā tik un tā sasniedzis jaunu karjeras rekordu, jo pakāpies uz otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!