Foto: AFP/Scanpix/LETA

Visi trīs Latvijas tenisisti – Anastasija Sevastova, Jeļena Ostapenko un Ernests Gulbis – savas pirmās spēles prestižajā Vimbldonas čempionātā aizvadīs jau sacensību pirmajā dienā pirmdien, 1. jūlijā.

Tā kā Sevastova un Ostapenko ir vienā sacensību "zarā", tad bija skaidrs, ka abas tenisistes spēlēs vienā dienā. Tāpat pēc izlozes bija zināms, ka Gulbim, visticamāk, būs jāspēlē arī vienā dienā ar Latvijas tenisistēm. Tagad Vimbldonas rīkotāji izplatījuši pirmās sacensību dienas grafiku, un visiem trim Latvijas pārstāvjiem būs jādodas kortā.

Portāls "Delfi" teksta tiešraidē informēs par notikumiem VImbldonas kortos un Latvijas tenisistu sekmēm.

Pirmais savu cīņu uzsāks Gulbis, kurš ap pulksten 15 pēc Latvijas laika kortā Nr.8 sāks spēli pret argentīnieti Leonardo Maijeru. Gulbis pasaules rangā ieņem 90. vietu, bet argentīnietis ir 56. vietā. Šī pāra uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar turnīra 32. numuru Dušanu Lajoviču no Serbijas vai Polijas spēcīgāko tenisistu Hubertu Hurkaču (52. vieta ATP rangā). Trešajā kārtā šajā zarā pretiniekos, visticamāk, būs pasaules ranga līderis un Vimbldonas čempionāta pirmais numurs Novāks Džokovičs.

Ap pulksten 18 trešajā kortā (ceturtajā pēc nozīmes) spēli sāks Sevastova un 27 gadus vecā amerikāniete Kristija Āna (ranga 190. numurs), kurai šī būs debija Vimbldonas čempionāta pamatsacensībās. Āna uzvarēja kvalifikācijas trīs kārtas un iekļuva pamatturnīrā. Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav spēlējušas.

Nākamajā kārtā Sevastova vai Āna spēlēs pret Danielas Kolinsas (ASV; 34. vieta rangā) un Zarinas Dijasas (Kazahstāna; 86. vieta rangā) dueļa uzvarētāju.

Savukārt vakarpusē – ne ātrāk par pulksten 20 pēc Latvijas laika – kortā nr. 18 (pēc nozīmes sestajā kortā) spēli sāks Ostapenko (pasaules ranga 37. vieta) un Vimbldonas turnīra 28. rakete Suveja Sje no Taivānas. Abas tenisistes līdz šim reizi tikušās savā starpā, 2016. gada "Australian Open" pirmajā kārtā uzvaru gūstot Taivānas sportistei.

Nākamajā kārtā Ostapenko un Sje pāra uzvarētāja tiksies ar slovēnieti Dalilu Jakupoviču (143. vieta rangā) vai beļģieti Kirstenu Flipkensu (103. vieta rangā).

Lai gan Latvijas tenisistes ir ielozētas vienā sacensību "zarā", savā starpā viņas var tikties tikai ceturtdaļfinālā jeb sacensību piektajā kārtā.

Uzvaras gadījumā Latvijas tenisistiem nākamās spēles būs trešdien, 3. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!