Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Serbijas tenisists Novaks Džokovičs ceturtdien Ņujorkā svinēja pārliecinošu uzvaru un sasniedza "US Open" turnīra trešo kārtu, turpinot ceļu pretim savai 21. "Grand Slam" trofejai.

ATP ranga pirmais numurs Džokovičs otrajā kārtā ar 6-2, 6-3, 6-2 pārliecinoši uzvarēja nīderlandieti Talonu Grīkspūru (ATP 121.).

Šī Džokovičam pavisam noteikti nebija baudāmākā spēle Artūra Eša vārdā nosauktajā stadionā, jo kāds līdzjutējs bija apņēmies traucēt tenisistam spēlēt. Līdzjutējs vairākkārt iekliedzās brīdī, kad Džokovičs gatavojās izpildīt servi vai sitienu. Protams, dažas šīs epizodes noslēdzās ar zaudētu punktu, tāpēc serbs nekavējās par to paziņot mača tiesnesim.

"Kad tenisists runā par ko šādu, tie, kuri seko līdzi komandu sportam, grib teikt, ka esmu izlutināts. Tomēr jāsaprot, ka šis ir cits sporta veids. Man nav iebildumu, ja kortā ir skaņas, kas nereti dzirdamas vakara sesijās. Tāpat arī fanu ovācijas un saucieni ir saprotami, bet, ja kāds to dara apzināti... Varu paciest lietas, bet līdz vienam brīdim," pauda Džokovičs.

"Tas nav pareizi un ir negodīgi. Šis līdzjutējs vairākas reizes ir iekliedzies vai māja ar rokām, kad norit izspēle. Kā jau teicu, mūzika un citas lietas, kas pieder pie izklaides, man netraucē un to saprotu, bet šādi darīt nedrīkst," uzsvēra tenisists.

Trešajā kārtā Džokovičam jātiekas ar japāni Kei Nišikori (ATP 56.), kurš ar 7-6 (7:3), 6-3, 6-7 (5:7), 2-6, 6-3 uzvarēja amerikāni Makenziju Makdonaldu (61.).

Nišikori iepriekš Džokoviču Ņujorkā uzvarēja 2014. gadā "US Open" turnīrā.

Tikmēr savu 13. uzvaru pēc kārtas svinēja Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs (4.), kurš ar 6-1, 6-0, 6-3 sagrāva Albertu Ramosu Vinjolasu no Spānijas (48.).

Zverevs ir pagājušā gada "US Open" finālists.

Vimbldonas turnīra otrās vietas ieguvējs Mateo Beretīni no Itālijas (8.), kuram piešķirts sestais numurs, otrajā kārtā ar 7-6 (7:2), 4-6, 6-4, 6-3 pārspēja Francijas pārstāvi Korentēnu Mutē (88.).

Savukārt Kanādas pārstāvis Deniss Šapovalovs (10.), kurš saņēmis septīto numuru ar 7-6 (9:7), 6-3, 6-0 pieveica spāni Roverto Karbaljesu Baenu (95.).

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 12. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!