Foto: AFP/Scanpix

Ernests Gulbis savu uzvaru Losandželosas tenisa turnīra ceturtdaļfinālā piektdien pār argentīnieti Huanu Martinu del Potro nosaucis par vienu no svarīgākajām karjerā.

''Iespējams, ka šī ir viena no manas karjeras svarīgākajām uzvarām,'' Gulbi citē ziņu aģentūra AFP.


Savukārt del Potro atzina, ka Gulbis spēlējis ar lielu pārliecību un izmantojis savas izdevības. ''Ja jūs spēlēsiet tā kā es pret šo pretinieku, jūs zaudēsiet,'' sacīja argentīnietis.

Ceturtdaļfinālā Gulbis, kurš pasaules rangā ir 84. vietā, pārspēja 19. vietā esošo 2008. gada šī turnīra uzvarētāju, ar otro numuru izlikto del Potro ar 6-2, 6-4 un sestdien pusfinālā spēlēs pret amerikāni Aleksu Bogomolovu, kurš rangā ieņem 64. vietu, liecina organizatoru informācija. Bogomolovs bija Gulbja partneris dubultspēlēs šajā turnīrā, kurā abi zaudēja pirmajā kārtā.

"Farmers Classic" tenisa turnīrs Losandželosā notiek uz cietā seguma kortiem, un tā balvu fonds ir 619 500 dolāru. Ar iekļūšanu pusfinālā Gulbis nopelnījis 32 200 dolāru no tā, kā arī 90 reitinga punktus. Pirmajā kārtā Gulbis vienspēlēs pārspēja beļģi Ksavjē Malisu, bet otrajā - amerikāni Danielu Kosakovski.

Otrajā pusfinālā divu amerikāņu cīņā ar pirmo numuru izliktais Mārdijs Fišs spēlēs pret Raienu Harisonu.

Gulbis Losandželosā izcīnīja pirmās uzvaras pēdējos piecos spēlētajos turnīros. Viņš nebija uzvarējis kopš maija, kad spēlēja Nicas turnīrā, Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!