Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas tenisa leģendai Borisam Bekeram, kurš savā karjerā sešas reizes triumfējis "Grand Slam" sērijas turnīros, piespriests divarpus gadu cietumsods par 2,5 miljonu mārciņu (3 miljonu eiro) lielu aktīvu un aizdevumu slēpšanu, lai izvairītos nomaksāt parādus, raksta BBC.

Londonas tiesa saskaņā ar Maksātnespējas likumu piektdien izskatīja 24 apsūdzības pret Bekeru, kuru 2017. gadā pasludināja par bankrotējušu. 54 gadus vecais Bekers tika atzīts par vainīgu četrās apsūdzībās.

Seškārtējais "Grand Slam" čempions cietumā izcietīs pusi no ieslodzījuma termiņa par milzīgas naudas pārskaitījumu no sava biznesa konta.

Viņš arī nedeklarēja īpašumu Vācijā un slēpa 825 000 eiro parādu un akcijas tehnoloģiju uzņēmumā.

Bekera lietas centrā bija viņa bankrots 2017. gada jūnijā, ko izraisīja viņa neapmaksāts aizdevums vairāk nekā trīs miljonu mārciņu apmērā luksusa īpašumam Maljorkā, Spānijā.

Tiesnese Debora Teilore sacīja, ka Bekers nav izrādījis nožēlu vai atzinis savu vainu. Viņa paziņojot savu spriedumu norādīja: "Jūs centāties distancēties no sava pārkāpuma un bankrota. Lai gan es pieņemu jūsu pazemojumu kā procesa daļu, pazemība gan šeit nebija."

Bijušais pasaules ranga līderis zvērinātajiem pastāstīja, kā viņa 50 miljonu ASV dolāru (47,3 miljoni eiro) lielos ienākumus tenisista karjeras laikā samazināja dārgā šķiršanās no viņa pirmās sievas Barbaras Bekeres, bērna uzturēšanas maksājumi un "dārgas dzīvesveida saistības".

Viņš tika tiesāts, jo viņš nebija atdevis savā īpašumā esošus īpašumus, tostarp deviņas tenisa trofejas un medaļas.

Nenodoto deviņu trofeju skaitā ir divi no trim Vimbldonas vīriešu vienspēļu uzvarētāja kausiem, 1992.gada olimpiskā zelta medaļa dubultspēlē, 1991. un 1996.gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja trofejas, Deivisa kausa trofeja un zelta monēta. Bez trim uzvarām vienspēlē Vimbldonā un divām Austrālijas atklātajā čempionātā Bekers 1989.gadā svinēja uzvaru arī ASV atklātajā čempionātā, bet "French Open" viņa labākais sasniegums ir trīsreiz sasniegtais pusfināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!