Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Divu "Grand Slam" čempionu duelī Stans Vavrinka svētdien Francijas atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā uzvarēja Endiju Mareju.

Vavrinka svinēja uzvaru ar rezultātu 6-1, 6-3, 6-2, dueli noslēdzot pēc vienas stundas un 37 minūtēm.

Šveicietis Vavrinka šobrīd ATP rangā ir 17. pozīcijā, bet turnīrā izlikts ar 16. numuru. Viņš uzvarējis trīs "Grand Slam" turnīros, tajā skaitā 2015. gadā Francijas atklātajā čempionātā.

Tikmēr Marejs šobrīd ir reitinga 111. numurs un cenšas atgriezties lielajā tenisā pēc pagājušajā gadā veiktās gūžās operācijas. Arī viņa kontā ir trīs "Grand Slam" tituli, bet Parīzē brits savu labāko rezultātu sasniedza 2016.gadā, kad spēlēja finālā.

Vavrinkam otrajā kārtā pretī stāsies vācietis Deniss Kepfers (ATP 66.).

Savukārt jau pirmajā kārtā apstājies turnīra 11. numurs Dāvids Gofēns no Beļģijas (ATP 12.). Viņš ar 5-7, 0-6, 3-6 piekāpās 19 gadus vecajam itālim Jannikam Sineram (ATP 74.).

Gofēns arī iepriekš nav pārāk izcēlies "Grand Slam" turnīros, trīsreiz, tajā skaitā 2016. gadā Parīzē, iekļūstot labāko astotniekā.

Tikmēr Siners ir pērnā gada ATP jauno talantu turnīra jeb "NextGen" uzvarētājs. Viņš Gofēnu uzvarēja arī februārī notikušajā Roterdamas turnīrā, bet no iepriekšējiem četriem "Grand Slam" turnīriem viņš ne reizi nav ticis tālāk par otro kārtu.

No ranga augšgala tenisistiem svētdien kortā devās planētas septītā rakete Aleksandrs Zverevs. Ar sesto numuru izliktais vācietis ar 7-5, 6-2, 6-4 uzveica austrieti Denisu Novaku (ATP 91.).

Zverevs pirms pāris nedēļā Ņujorkā spēlēja savā pirmajā "Grand Slam" finālā, kurā pēc diviem uzvarētiem setiem izlaida vadību un zaudēja Dominikam Tīmam. Francijā viņš iepriekšējos divus gadus aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

"Roland Garros" turnīram šogad bija jānotiek no 25. maija līdz 7. jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās "Grand Slam" sacensības. Jau ziņots, ka Vimbldonas čempionāts šogad tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!