Foto: Reuters/Scanpix

Planētas ceturtā rakete vīru tenisā Stans Vavrinka no Šveices veiks kājas operāciju un vairs šogad nespēlēs, līdz ar to arī neaizstāvot ASV atklātā čempionāta uzvarētāja titulu.

Jau ceturtdien Vavrinka, kurš pērn triumfēja ASV atklātajā čempionātā, atsauca dalību no Monreālas un Sinsinati "Masters 1000" sērijas turnīriem, kuri viņam bija paredzēti kā noslēdzošie pirms titula aizstāvēšanas, bet piektdien sportists paziņoja, ka šosezon vairs laukumā neizies.

Šveices tenisists visu vasaru cīnās ar muguras problēmām un nav spēlējis kopš jūlija sākuma, kad Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā zaudēja Krievijas tenisistam Daniilam Medvedevam.

"Ar skumjām paziņoju, ka pēc pārrunām ar savu komandu un ārstu esmu pieņēmis grūtu lēmumu veikt medicīnisku iejaukšanos kājai," paudis Vavrinka. "Tas bija vienīgais risinājums, lai būtu drošs, ka varēšu sacensties augstākajā līmenī vēl daudzus gadus."

Jau iepriekš elkoņa traumas dēļ sezonu bija pārtraucis arī serbs Novāks Džokovičs, bet ar gurna problēmu pašlaik cīnās skots Endijs Marejs.

Vavrinkas slavenais tautietis Rodžers Federers kājas traumas dēļ pērn izlaida sezonas otro pusi, tomēr šogad viņš kortā atgriezās lieliskā formā, triumfējot gan Austrālijas atklātajā čempionātā, gan arī Vimbldonā.

Pēc zaudējuma Vimbldonas pirmajā kārtā Vavrinka zaudēja planētas trešās raketes godu un ATP rangā atkāpās uz piekto pozīciju. Tiesa, šajā nedēļā viņš vienu vietu ir atguvis, apsteidzot Džokoviču.

Vavrinka karjeras laikā uzvarējis trijos "Grand Slam" turnīros. 2014.gadā viņš triumfēja Austrālijā, gadu vēlāk Francijā, bet pērn - ASV. Šosezon viņš sasniedza Francijas atklātā čempionāta finālu, taču tajā zaudēja spānim Rafaelam Nadalam.

ASV atklātais čempionāts sāksies 28.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!