Latvijas jaunā tenisista Kārļa Ozoliņa treneris Jānis Viņķis no "VL Tenisa skolas" 360TV raidījumā "Hattrick ar Puči" prognozēja, ka kādu dienu sportsts varētu iekļūt ATP pasaules ranga labāko desmitniekā.

Ozoliņš pagājušajā nedēļā aizcīnījās līdz Austrālijas atklātā čempionāta finālam dubltspēlēs un pusfinālam vienspēlēs junioru sacensībās. 17 gadus vecajam tenisistam šis bija tikai otrais "Grand Slam" junioru turnīrs karjerā.

Viņķis norāda, ka jau šobrīd Ozoliņa serve ir viena no spēcīgākajām pasaulē. Pirmajā servē bumbiņa lido ar ātrumu 220 km/h, bet otrās serves vidējais ātrums esot 177 km/h, kas ir augsts rādītājs uz pasaules elites fona, ne tikai junioru konkurencē. Piemēram, "Australian Open" čempions Novāks Džokovičs finālā otro servi izpildīja ar vidējo ātrumu 151 km/h.

Ozoliņa treneris uzskata, ka, pieliekot klāt arī citās komponentēs, ir visi priekšnoteikumi, lai brangais jaunietis kādudien iekļūtu pasaules labāko spēlētāju desmitniekā.

Sarunu ar jaunā talanta treneri un menedžeri Jāni Viņķi skaties trešdien, 5. februārī, 21:05 raidījumā "Hattrick ar Puči" "Helio iTV" kanālā 360TV un "Shortcut.lv".

"Australian Open" vīriešu vienspēļu fināla servju statistika

"Australian Open" junioru vienspēļu pusfināla servju statistika



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!