Foto: Reuters/Scanpix
Vimbldonas atklātā tenisa čempionāta direktors izteicies, ka tenisistes, kuras skaļi sten, atsitot bumbiņu, bojā tenisa pievilcību skatītāju acīs, vēsta "Eurosport".

Diskusija par sportistu izkliedzieniem kortā sākās pēc baltkrievietes Viktorijas Azarenko un slovākietes Magdalēnas Ribarikovas spēles, kurā Azarenko ik pēc pusotras sekundes, atsitot bumbiņu, skaļi stenēja, saniknojot skatītājus. Viņas stenēšana sasniedza 95 decibelu skaļumu.

"Spēlētājām ir tiesības sūdzēties tiesnesim, ja pretinieces stenēšana nepatīk vai traucē," norāda Vimbldonas turnīra direktors Īens Ričijs. "Es domāju, šī ir jauno spēlētāju izglītības līmeņa problēma. Un tas nepatīk nedz skatītājiem laukumā, nedz pie televizoriem."

21 gadus veco Azarenko otrdienas spēlē skatītāji izmēdīja, kas sportistei ķēries pie sirds. "Cilvēki var darīt, ko grib, bet es ceru, ka viņi respektēt sportistes, kas sten, jo to dara 70% no visām turnīra dalībniecēm," pēc mača teica baltkrievu sportiste. "Es tā daru kopš 10 gadu vecuma. Nebiju ļoti spēcīga, un kliegšana man palīdz palielināt sitiena spēku. Es to nevaru mainīt, jo stenēšana ir daļa no manas spēles, un es negrasos ne no kā, kas uzlabo manu spēli."

Stenēšanas skaļuma rekords pieder krievietei Marijai Šarapovai – 105 decibeli. Salīdzinājumam - transportlīdzekļa radītais trokšņa līmenis, transportlīdzeklim nekustīgi stāvot uz vietas, nedrīkst pārsniegt izgatavotāja noteikto vai 85 dB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!