Foto: AFP/Scanpix/LETA
Prestižā Vimbldonas čempionāta rīkotāji sodījuši Austrālijas tenisistu Bernardu Tomiču, kurš pirmajā kārtā piedzīvoja ātrāko zaudējumu vīriešu vienspēlēs kopš 2004. gada.

Tomičs pirmās kārtas mačā ar 2-6, 1-6, 4-6 zaudēja pazīstamajam Žo Vilfrīdam Tsongam. Mačs ilga vien 58 minūtes, un tik viegli pēdējos 15 gados neviens tenisists nebija zaudējis.

Tagad Vimbldonas rīkotāji īpašā paziņojumā norāda, ka Tomičam atņemta naudas prēmija par pirmo kārtu 45 000 sterliņu mārciņu apmērā.

""Grand Slam" turnīru spēlēs no visiem tenisistiem tiek gaidīta profesionāla pieeja. Ja tiesneša vērtējumā spēlētājs nav spēlējis atbilstoši profesionāliem standartiem, tiesnesis var rosināt, lai piespriež sodu līdz pat visas pirmās kārtas prēmijas atņemšanai," teikts Vimbldonas rīkotāju paziņojumā. "Šajā gadījumā tiesneša vērtējumā Bernards Tomičs pirmās kārtas spēlē pret Žo Vilfrīdu Tsongu nerīkojās atbilstoši profesionāliem standartiem, tāpēc viņam piespriests maksimālais sods 45 000 sterliņu mārciņu apmērā, kas tiks novilkts no naudas prēmijas."

Vimbldonas rīkotāji uzsver, ka spēlētājam ir tiesības iesniegt apelāciju.

Pirms diviem gadiem Tomičam bija jāšķiras no 11 000 sterliņu mārciņu, jo preses konferencē viņš paziņoja, ka spēles laikā viņam bija garlaicīgi un viņš palūdzis medicīnisko pārtraukumu, lai gan savainojuma nav bijis. Vēlāk pēc šādiem spēlētāja izteicieniem no sadarbības ar Tomiču atteicās tenisa rakešu ražotājs "Head".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!