Foto: EPA/Scanpix/LETA
Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs šogad risināsies ar skatītāju klātbūtni, tomēr fanu skaits būs ierobežots, otrdien paziņoja sacensību rīkotāji.

Covid-19 pandēmijas dēļ Vimbldona bija vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kas nenotika. Savukārt šogad, atšķirībā no daudziem citiem sporta pasākumiem pasaulē, Vimbldonā varēs redzēt līdzjutējus, tiesa ierobežotā skaitā. Turnīrs sāksies 28. jūnijā – tikai divas nedēļas pēc Francijas atklātā čempionāta jeb "Roland Garros" noslēguma.

Tā kā Lielbritānija ir viena no vadošajām valstīm vakcinācijā pret Covid-19 saslimšanu, tad šobrīd tiek prognozēts, ka klātienē mačus varēs apmeklēt 25% no maksimālā līdzjutēju skaita. Rīkotāji gan cer, ka tuvojoties turnīram, šī robeža palielināsies un klātienē drīkstēs būt vairāk fanu.

Pagaidām nav zināms, kāds būs Vimbldonas turnīra balvu fonds, jo tas atkarīgs no rīkotāju finansiālo rādītāju prognozēm. Paredzams, ka balvu fonds tiks paziņots jūnija pirmajā pusē.

Vimbldonas rīkotāji paziņojuši arī par izmaiņām sākot no 2022. gada. Tradicionāli pirmās sacensību nedēļas svētdiena turnīrā bija brīvdiena, kas ļāva uzkopt unikālos zālāja kortus. Tomēr modernās laukumu apkopes tehnikas ļauj turnīra rīkotājiem atteikties no šīs brīvdienas, dodot līdzjutējiem papildus vēl vienu sacensību dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!