Foto: F64
Tokijā notiekošajās Pasaules kausa izcīņas sacensībās volejbolā vīriešiem pie trešās vietas un pēdējās ceļazīmes uz 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm svētdien tika Brazīlijas izlase.

Brazīlieši trešo vietu turnīrā nodrošināja pēc tam, kad ar 3-0 (25:21, 25:19, 25:22) uzvarēja Japānu.

Pirmo vietu turnīrā izcīnīja Krievija, kas ar 3-2 (25:23, 23:25, 25:22, 17:25, 17:15) uzvarēja savus tuvākos sekotājus Poliju.

Krievijas un Polijas izlases jau pirms tam bija nodrošinājušas pirmās divas vietas turnīrā un līdz ar to arī pirmās ceļazīmes uz Olimpiādi.

Turnīra noslēgumā Krievija tika pie 29 punktiem, Polijas kontā 26 punkti, bet Brazīlija ar 24 punktiem ieņēma trešo vietu, tikai uz uzvarēto un zaudēto setu attiecības rēķina apsteidzot Itāliju.

Londonas olimpisko spēļu vīriešu volejbola turnīrā startēs 12 komandas, bet Lielbritānijai kā turnīra saimniecei vieta tajā jau automātiski garantēta. Trīs komandas tam kvalificējās pēc Pasaules kausa izcīņas rezultātiem, bet pārējās astoņas komandas noskaidrosies kontinentālajos un pasaules olimpiskajos kvalifikācijas turnīros.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase novembra beigās nespēja pārvarēt Londonas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīra barjeru.

Novembrī Tokijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas turnīrā sievietēm pirmās trīs vietas izcīnīja un ceļazīmes uz Olimpiādi nopelnīja ASV, Itālijas un Ķīnas izlases.

Londonas olimpiskās spēles notiks no 2012.gada 27.jūlija līdz 12.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!