Foto: LETA
Sestdien Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) turnīrs ar sesto vietu beidzās VK "Jelgavas" komandai, bet "Rīgas Volejbols skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) pusfinālā pārspēja "Kaunas"-VDU vienību un otro sezonu pēc kārtas cīnīsies par zeltu.

VK "Jelgavas" komanda devās laukumā pirmā un ieņēma sesto vietu, cīņā par piekto vietu ar 1-3 (25:19, 18:25, 23:25, 19:25) piekāpdamās Igaunijas jaunatnes izlasei "Audentes SG"/NK.

Šo cīņu jelgavnieces aizvadīja septiņu spēlētāju sastāvā, jo spēlēt no piektdienas sastāva nevarēja arī Dārta Lūse, kura dienu iepriekš pildīja "libero" pienākumus. Tagad šo pozīciju ieņēma Madara Nemme.

Pirmo setu pārliecinoši uzvarēja VK "Jelgava", kas sāka ar 12:3. Triumfējot setā ar 25:19.

Arī otrajā setā pirmos trīs punktus guva jelgavnieces, kuras bija vadībā arī ar 12:9, bet pēc 13:13 vadības grozus pārņēma jaunās tallinietes, uzvarot setā ar 25:18.

Trešajā setā gandrīz visu laiku pussolīti priekšā bija igaunietes, gūstot arī divus pēdējos punktus – 25:23.

Savukārt ceturtajā setā "Audentes SG"/NK izšķirošo pārsvaru guva, pēc 9:9 gūstot piecus bezatbildes punktus.

Pa 20 punktiem sakrāja Liene Šimkuse, kura bija precīza 63% uzbrukumu, un Līva Sola, kura trīs no punktiem guva blokā. 12 punkti, bet astoņas kļūdas uzņemšanā Līgai Plātei.

Tallinas komandā pa 16 punktiem sakrāja Eva Līsa Kuivonena un Marena Mirda.

"Tuvāk uzvarai bijām piektdien, taču pirmajā setā palikām bez "libero" Dārtas Lūses. "Pirmajiem tempiem" bija jāuzņem serve un jāspēlē aizsardzībā," par pirmās dienas cīņu saka "Jelgavas" komandas galvenais treneris Aldis Bērziņš.

"Divus setus meklējām risinājumus. Trešajā setā, ko uzvarējām, likās, ka esam atpakaļ spēlē, bet ceturtā seta beigās vairākas pašu kļūdas, arī servēs, noteica mūsu zaudējumu," turpina Bērziņš

"Šodien pirmajā setā septiņu cilvēku sastāvā, spēlējot bez rezervistēm, uz svaiguma vēl uzvarējām, bet tad sāka izpausties arī tas, ka vakar spēle beidzās ap deviņiem vakarā, bet šodien bija jāspēlē jau 12 dienā. Pagurām fiziski. Un beigās pietrūka arī emociju," secina treneris.

Pēc tam RVS/LU pusfinālā ar 3-0 (25;18, 26:24, 27:25) pārspēja "Kaunas"-VDU vienību, iekļūstot finālā.

Pirmajā setā rīdzinieces pēc 3:3 guva piecus punktus pēc kārtas un uzvarēja setu ar 25:18, ne reizi neļaudamas pretiniecēm izvirzīties vadībā.

Otrajā setā pirmos trīs punktus guva lietuvietes, uz ko RVS/LU atbildēja ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, pēc brīža panākot arī 17:12. "Kaunas"-VDU nepadevās un ar trim punktiem pēc kārtas izlīdzināja rezultātu – 23:23. Tomēr setā ar 26:24 uzvarēja rīdzinieces.

Trešajā setā par spīti Rīgas volejbolistu panāktajam 13:6 bija visspraigākā cīņa, jo lietuvietes drīz vien izvirzījās vadībā ar 18:17. Pāris kļūdas Lietuvas komandā izšķirīgajos brīžos noveda pie RVS/LU uzvaras setā ar 27:25 un visās spēlēs ar 3-0.

Rīgas komandā 17 punktus guva Amanda Nikola Ērgle, 11 punktus sakrāja Kristīne Kramēna, 10 – Katrīna Paula Krustkalne un 7 – Terēze Hrapāne, kura izcēlās ar trim blokiem.

Lietuvas kluba labā 25 punktus guva Vilte Bogdanoviča.

"Prieks par komandu, ka grūtajos apstākļos šādi varam spēlēt," pēc mača teica RVS/LU galvenais treneris Andrejs Odinokovs.

"Šodien labi spēlējām, taču arī pretinieces bija spēcīgas. Uzdevums bija noturēt savu spēli. Viss nenostrādāja, jo lietuvietes izcili spēlēja aizsardzībā, bet mēs tur palīdzējām, un labi uzņēma serves. Trešajā setā bija eksperimenti, kas nesanāca, un labi, ka uzvarējām trijos setos. Vakar mums pretī bija jaunas meitenes, kas spēlē nestabili. Viņas varbūt mūs pārāk respektēja, un viņām nebija pārliecības par saviem spēkiem. Šodien ar "Jelgavu" viņas nospēlēja daudz labāk," saka Odinokovs.

Svētdien, pulksten 15.00, RVS/LU komanda cīņā par zelta medaļām tiksies ar mača Tallinas "TalTech"/"Tradehouse" un Tartu TU/ "Bigbank" mača uzvarētājām.

Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF) un "sportacentrs.com" piedāvāja spēles video tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!