Foto: Latvijas Volejbola federācija
Sestdien Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) spēlē VK "Jelgava"/LLU volejbolistes pārspēja Daugavpils VK "miLATss", bet svētdien RSU/MVS vienība savā laukumā "Elektrum" Olimpiskajā centrā piekāpās līgas čempionēm RVS/LU.

BSVL Covid-19 izplatības ietekmē Latvijas komandas joprojām sacenšas savā starpā. Sestdien VK "Jelgava"/LLU volejbolistes pēc diviem zaudējumiem iepriekšējā nedēļas nogalē savā laukumā pārspēja Daugavpils VK "miLATss" - 3-0 (25:15, 25:21, 25:15).

Mājiniecēm 16 punktus guva Liene Šimkuse, 15 punkti Līgai Plātei, četrus no punktiem abām sakrājot ar servi, bet 10 punkti Līvai Solai.

Viešņām rezultatīvākā ar 11 punktiem bija Diana Černiševa.

Svētdien divu Rīgas komandu duelī "Elektrum" Olimpiskā centra telpās mājinieces RSU/MVS piekāpās RVS/LU ar 0-3 (20:25, 16:25, 25:27).

"Pārliecinoši diez vai var teikt par trešo setu, bet par 3-0 laikam var teikt, ka uzvarējām pārliecinoši," pēc spēles teica RVS/LU komandas galvenais treneris Andrejs Odinokovs.

"Daudz zinājām par pretiniecēm, paši zinājām, kā mums ir jāspēlē, un gribējām uzvarēt," uzvaras komentāru saka treneris. Trešais sets pierādīja, ka mums vēl ir psiholoģiskas problēmas, jo nolaidāmies līdz pretinieču spēles kvalitātei. Otrajā setā izdarījām maiņas un atstājām pretinieces uz 16 punktiem, tāpēc atslābinājāmies un zaudējām koncentrāciju."

Nākamnedēļ pirmās spēles ar Igaunijas komandām plānots aizvadīt arī abām Rīgas vienībām, bet jau 12. novembrī paredzēta pirmā RVS/LU vienības spēle CEV Izaicinājuma kausa pirmajā kārtā viesos ar Ostravas komandu no Čehijas.

"Tas būs ļoti interesants mačs," par sestdienas cīņu ar vicelīderēm Tallinas "TalTech"/"Tradehouse", kurām trijās spēlēs ir tikai uzvaras, saka Odinokovs. "Arī tajā gribēsim uzvarēt, tāpat arī dienu vēlāk pret Igaunijas jaunatnes izlasi. Tas ir kā sagatavošanās posms Eiropas kausa spēlēm, par kurām gan pagaidām nav skaidrības. A variants paredz, ka čehietes Rīgā aizvadīs abas spēles, B variants, ka ar autobusu brauksim uz pirmo spēli Čehijā. Covid-19 dēļ pagaidām Čehijas čempionāts ir apturēts pavisam, tā kā vēl nezinām, kas mūs sagaida."

Turnīra tabulā pirmajā vietā ar 10 punktiem četrās spēlēs ir RVS/LU. Trešo vietu ar 7 punktiem piecos mačos ieņem VK "Jelgava"/LLU, RSU/MVS ir pieci punkti četrās cīņās un piektā vieta, bet Daugavpils VK "miLATss" ar 2 punktiem trijās spēlēs ieņem 8. vietu deviņu komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!