Turcijas pilsētā Izmirā ceturtdien četri Latvijas dueti uzsāks Eiropas U-22 čempionātu pludmales volejbolā. Latviju tajā pārstāvēs četri dueti – Artūrs Rinkevičs/Rūdolfs Stankevičs un Rinalds Aišpurs/Ardis Daniels Bedrītis, bet sievietēm – Varvara Brailko/Anete Namiķe un Kristīne Briede/Krista Paegle, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Rihards Finsters ir treneris duetam Rinkevičam un Stankevičam, kā arī Brailko un Namiķei, bet Aigara Birzuļa pārraudzībā dueti Aišpurs un Bedrītis, kā arī Briede un Paegle.

Vīriešu sacensībās ar 24. numuru Izmirā būs izlikti Rinkevičs/Stankevičs, kuri pirmajā cīņā grupā tiksies ar Čehijas duetu Tomāšs Semerāds/Patriks Manass (9. numurs sacensībās), kamēr Aišpurs/Bedrītis (7.) spēlēs ar vārdā vēl nenosauktiem turnīra 26. numuriem – visticamāk, kādu mājinieku duetu.

Latvijas sieviešu duets Brailko/Namiķe, kas izsētas ar piekto numuru, pirmajā spēlē tiksies ar turnīra 28. numuriem, kas trešdienas vakarā vēl nebija nosaukti, bet Briede/Paegle (24.) spēlēs ar Anglijas duetu Saskija Freitasa Šefela/Lorēna Haginsa (9.).

Visi Latvijas dalībnieki, atskaitot Stankeviču, bija arī šā gada Eiropas pieaugušo čempionāta dalībnieki Jūrmalā.

Ceturtdien un piektdien notiks trīs grupu turnīra spēles, kā arī tiks aizvadīta pirmā izslēgšanas spēļu kārta sievietēm. Sestdien "play-off" etaps sāksies arī vīriešiem, bet svētdien notiks pusfināli un fināli.

Arī pagājušogad Eiropas U-22 pludmales volejbola čempionāts noritēja Turcijā – Antaljas pilsētā. Vīriešiem Rinkevičs/Stankevičs ierindojās dalītā 17. vietā, bet devīto vietu dalīja Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs.

Sievietēm Brailko un Namiķe ierindojās dalītā 9. vietā, bet Briede pārī ar Vanesu Grosbergu ieņēma dalītu 25. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!