Foto: FIVB

Turnīra galvenie favorīti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža svētdien ļoti vējainos laikapstākļos nespēja pārvarēt Rīgā notiekošā "Ergo Open" Latvijas čempionāta pludmales volejbolā otrā posma pusfinālu.

Ar pirmo numuru izliktais duets ar rezultātu 0-2 (16:21, 21:23) piekāpās lietuviešiem Lukam Kazdailim un Arnam Rumsevičam, kuri turnīru iesāka vēl no kvalifikācijas.

Jau no paša mača sākuma Pļaviņš un Regža spēlēja neveiksmīgi, nokļūstot iedzinējos ar 0:4. Kaut latviešu duets panāca izlīdzinājumu 8:8, drīz vien rezultāts jau bija 9:14 un pirmais sets tika zaudēts ar 16:21.

Otro setu Pļaviņš un Regža sāka veiksmīgāk, tomēr tā vidū no 12:9 nokļuva iedzinējos ar 12:14. Turpinājumā sets ritēja līdzīgi, bet ar otro mačbumbu lietuvieši pielika punktu duelim, svinot uzvaru.

Šonedēļ Pļaviņam un Regžam bijis ļoti saspringts spēļu kalendārs - no otrdienas līdz piektdienai viņi aizvadīja sešas spēles Vācijas pilsētā Hamburgā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas "Masters" posmā, bet jau sestdien un svētdien izspēlēja piecus mačus Rīgā.

Otrajā pusfinālā savā starpā tiksies Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš, kā arī Hermans Egleskalns un Ingars Ivanovs.

Pirms tam ceturtdaļfinālu bija sasnieguši visi favorīti, bet šajā turnīra kārtā svētdienas rītā apstājās Rihards Finsters un Ruslans Sorokins, kuri ar 0-2 (19:21, 13:21) piekāpās Solovejam un Šmēdiņam.

Sacensības risinās jaunatklātajos "O-Sands" pludmales stadionā Hanzas iela 14a. Fināls plānots plkst.15.30.

Pirms divām nedēļām notikušajā Latvijas čempionāta pirmajā posmā vīriem triumfēja Solovejs un Šmēdiņš, kuri finālā uzveica lietuviešu Pauļu Matuli un Rumševiču.

Šogad Latvijas čempionātā vīriem plānoti seši posmi, bet dāmām - četri. Turklāt pirmo reizi etaps paredzēts arī Alūksnē, kur pludmales volejbolisti sacentīsies no 5. līdz 7. augustam.

Savukārt sezonas pēdējais posms no 26. līdz 28. augustam tiks aizvadīts Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Jūrmalas "Masters" kategorijas posma stadionā, kurā būs teju 3000 vietas, un tas ir iekļauts Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) kalendārā, tādēļ pulcēs arī ārzemju duetus.

Tā kā olimpiskā sezona pludmales volejbolā ir īpaši intensīva, Latvijas čempioni tiks kronēti jau sezonas vidū posmā, kad no 22. līdz 24. jūlijam Jūrmalā tiks aizvadīts finālposms. Tajā dalību plānojuši visi labākie valsts dueti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!