Foto: FIVB

Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka otrdien Vīnē iekļuva Pasaules tūres piecu zvaigžņu posma pamatsacensībās, bet vīriešu sacensībās Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu.

Atlasē ar trešo numuru izliktais Latvijas duets Graudiņa/Kravčenoka kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 2-0 (21:12, 21:10) pārspēja austrietes Štefāniju Vīzmeieri/Anju, kurām piešķirts 30. numurs. Kvalifikācijas otrajā kārtā ar 2-0 (21:10, 21:15) droši uzveica čehietes Mihaelu Kubīčkovu/Mihalu Kvapilovu, kurām kvalifikācijā bija piešķirts 14.numurs.

Vīriešu sacensībās kvalifikācijā ar piekto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā kārtā ar 2-0 (21:17, 21:17) pārspēja spāņus Alehandro Uertu Pastoru/Sesaru Menendesu Ortego, kuriem atlasē bija piešķirts 28.numurs.

Otrajā kārtā latviešiem, visticamāk, būs jāspēkojas ar Kristiānu Varenhorstu/Stēvenu van de Veldi no Nīderlandes, kuriem atlasē piešķirts 12.numurs. Šī spēle ir paredzēta trešdien, un tās uzvarētāji iekļūs pamatsacensībās.

Pamatturnīrā vieta nodrošināta šosezon Latvijas vadošajam duetam Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam.

Piecu zvaigžņu turnīri pludmales volejbolistiem ir nozīmīgi punktu krāšanai 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas ciklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!