Sestdien un svētdien ar sešām spēlēm iesākās Latvijas Čempionāts volejbolā dāmu konkurencē, pēc pirmajiem mačiem līdera godu ieņemot volejbola klubam "Jelgava" un RSU/MVS vienībai.

Sestdienas pirmajā spēlē, tiekoties SK "Babīte" un "Latvijas Universitāte" komandām, "Babīte" komandas meitenes parādīja, ka ir iespējams saspēlēties īsā laika periodā, un svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 3:0.

Rezultatīvākās spēlētājas šajā spēlē bija Agnese Megne ar gūtiem 17 punktiem un Annija Babre ar gūtiem 10 punktiem (tajā skaitā trim netveramām spēlēm un vienu bloku).

Taču otrajā spēlē pret spēcīgo "Jelgava" komandu nācās atzīt pretinieču pārākumu. Pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 3:0 guva "Jelgava" komandas meitenes. Šajā spēlē izcēlās Simona Rozīte (tajā skaitā ar septiņām netveramām servēm un trim blokiem).

"VK Jelgava" arī dienas otrajā spēlē, tiekoties ar "Latvijas Universitāte" komandu, izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 3:0, neļaujot "Latvijas Universitāte" komandas meitenēm nevienā no trīs setiem gūt 20 punktus. Šajā spēlē rezultatīvākā spēlētāja ar 12 gūtiem punktiem bija Līga Plāte.

Dienas otrajā sabraukumā, kurš norisinājās Murjāņos, bija vērojama aizraujoša un sīva pirmās kārtas piecu setu cīņa starp RSU/MVS un "Mārupes SC" komandām. Pirmie četri seti tika aizvadīti ļoti līdzvērtīgi, uzvarot te vienai, te otrai komandai.

Taču piektajā un izšķirošajā setā savu profesionalitāti un nosvērtību parādīja RSU/MVS meitenes, svinot uzvaru spēlē ar rezultātu 3:2. Spēles rezultatīvākā spēlētāja ar gūtiem 17 punktiem (tajā skaitā sešām netveramām servēm) bija Elza Smilškalne.

Dienas otrajā spēlē tikās "Mārupes SC" un Murjāņu sporta ģimnāzijas komandas. Šajā spēlē "Mārupes SC" komandas meitenes ieguva pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 3:0, neļaujot pretinieku komandai iegūt vairāk kā 18 punktus. Rezultatīvākās spēlētājas ar gūtiem 12 punktiem (tajā skaitā deviņām netveramām servēm) bija Liene Šimkuse un Monta Urbāne, kura izcēlās ar trim netveramām servēm un diviem blokiem.

Pirmās kārtas noslēdzošā spēle norisinājās svētdien, tiekoties RSU/MVS un Murjāņu sporta ģimnāzijas komandām. Šajā spēlē pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 3:0 ieguva pieredzes bagātās RSU/MVS spēlētājas, neļaujot pretinieku komandai gūt vairāk kā 19 punktus.

Monta Strazdiņa atzīmējās ar astoņiem punktiem, tajā skaitā ar diviem blokiem un vienu netveramu servi. Astoņi punkti bija arī Annas Kovalas rēķinā (tajā skaitā trīs netveramas serves un vienu bloks).

Pēc pirmās kārtas spēlēm līderu pozīcijā ierindojas "VK Jelgava" ar iegūtiem sešiem punktiem un RSU/MVS ar iegūtiem pieciem punktiem. Nākamais sabraukums norisināsies 26. un 27. oktobrī RSU Sporta klubā, kur spēkiem mērosies RSU/MVS, LU, "Mārupes SC" un "SK Babīte" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!