Foto: F64
Tokijā notiekošajās Pasaules kausa izcīņas sacensībās volejbolā vīriešiem pie pirmajām divām ceļazīmēm uz 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm sestdien tika Krievijas un Polijas izlases.

Krievija vietu starp trim spēcīgākajām turnīra komandām, kas izcīna tiesības startēt Olimpiādē, nodrošināja pēc uzvaras ar 3-0 (31:29, 25:21, 25:18) pret Irānu, tādējādi 12 komandu turnīrā tiekot pie savas devītās uzvaras desmit cīņās.

Savukārt Polijas izlase ar 2-3 (25:18, 25:21, 18:25, 19:25, 12:15) zaudēja Brazīlijai, tomēr iegūtais punkts par izcīnītajām uzvarām divos setos nodrošināja vienībai vietu starp trim spēcīgākajām turnīra komandām.

Pašlaik kopvērtējuma galvgalī Krievijai ir 27 punkti, bet Polijas kontā 25 punkti. Par trešo vietu cīnās Brazīlijas un Itālijas izlases, kas abas iekrājušas pa 21 punktam.

Londonas olimpisko spēļu vīriešu volejbola turnīrā startēs 12 komandas, bet Lielbritānijai kā turnīra saimniecei vieta tajā jau automātiski garantēta. Trīs komandas tam kvalificēsies pēc Pasaules kausa izcīņas rezultātiem, bet pārējās astoņas komandas noskaidrosies kontinentālajos un pasaules olimpiskajos kvalifikācijas turnīros.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase novembra beigās nespēja pārvarēt Londonas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīra barjeru.

Novembrī Tokijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas turnīrā sievietēm pirmās trīs vietas izcīnīja un ceļazīmes uz Olimpiādi nopelnīja ASV, Itālijas un Ķīnas izlases.

Londonas olimpiskās spēles notiks no 2012.gada 27.jūlija līdz 12.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!