Pēc pirmajām Nacionālās volejbola līgas spēlēm vadību Austrumu divīzijā guvusi "Daugavpils novads"/"Daugavpils tehnikums" komanda, bet Rietumos pie līderpozīcijas tikusi "Kuldīgas NSS" vienība.

Jēkabpils juniori sestdien mājās ar rezultātu 3:0 pārliecinoši uzvarēja MSĢ/"Jaunsardze" komandu. Pirmie divi seti tika uzvarēti vieglā, pārliecinošā spēlē, savukārt, trešā seta galotne "pakutināja nervus" gan komandām, gan arī līdzjutējiem. Spēles rezultatīvākais spēlētājs ar 14 gūtiem punktiem (tajā skaitā piecām netveramām servēm) bija Pāvels Jemeļjanovs.

Tāpat sestdienas vakarā norisinājās vēl divas spēles Rietumu divīzijā starp "Jelgavas novada" un "VK Ventspils" komandām, kā arī starp "SK Talsi" un Aizputes" vienībām. Abās spēlēs tika gūtas uzvaras ar rezultātu 3:0.

Iepriekš jau bija gaidāma sīva cīņa starp Jelgavas un Ventspils komandām, kas arī spēles gaitā guva apstiprinājumu. Sīva cīņa pirmajos divos setos (28:26 un 25:23) deva iespēju līdzjutējiem noraudzīties uz saspringtu un aizraujošu spēli.

Taču iegūtā pārliecība un cīņas spars Jelgavas komandas spēlētājiem arī trešajā setā guva panākumus, kā rezultātā pārliecinoša uzvara pār "VK Ventspils" ar rezultātu 3:0. Rezultatīvākais spēlētājs ar gūtiem 17 punktiem (tajā skaitā ar trim netveramām servēm un 13 netveramiem uzbrukuma sitieniem) bija uzvarētāju komandas spēlētājs Alvis Feldmanis.

Par tik pat sīvu cīņu pēdējā sestdienas spēlē parūpējās arī Talsu un Aizputes komandas. Lai arī Aizputes komanda guva uzvaru ar rezultātu 3:0, "SK Talsi" komandas puiši neļāva gūt vieglu uzvaru, par ko liecina spēles rezultāti visos trīs setos (25:22 ; 26:24 un 25:23).

Svētdien savu otro mājas spēli aizvadīja Austrumu divīzijas "Rīgas Volejbola skola" komanda, mērojoties spēkiem ar spēcīgo "Daugavpils novada"/"Daugavpils tehnikuma" klubu. Lai arī "Rīgas Volejbola skola" komandas līdzjutēji bija gaidījuši sīvāku cīņu, Daugavpils komandas puiši ar "mūra cienīgu" bloku neļāva mājiniekiem sasniegt 20 punktu robežu un svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 3:0.

Uzvarētāju komandas rindās ar rezultativitāti izcēlās Devids Žolnerovičs, iegūstot 18 punktus (tajā skaitā divus punktus ar netveramu servi un trīs punktus ar bloku). Jāatzīmē arī "Rīgas Volejbola skola" vienības spēlētājs Haralds Kazeks, kurš spēja gūt 17 punktus (tajā skaitā trīs punktus ar spēcīgu, netveramu servi).

Pēdējo šīs nedēļas spēli aizvadīja "Vecumnieki" un "VK Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" komandas. Spēles sākumu abas komandas aizvadīja līdzvērtīgi (rezultāts pēc diviem nospēlētiem setiem 1:1). Savukārt trešajā un ceturtajā setā "VK Ezerzeme" spēlētāji parādīja savu pieredzi un cīņas sparu, un ar rezultātu 3:1 spēja uzvarēt "Vecumnieki" komandu.

Austrumu divīzijā līderu pozīcijas ieņem "Daugavpils novads"/"Daugavpils tehnikums" ar sešiem gūtiem punktiem un "VK Ezerzeme"/DU komanda ar iegūtiem pieciem punktiem.

Savukārt Rietumu divīzijā līderos ierindojusies "Kuldīgas NSS" komanda ar iegūtiem sešiem punktiem un "VK Ozolnieki" ar gūtiem četriem punktiem.

Nākamās spēles jau 19. un 20. oktobrī, kur spraigākās cīņas sagaidāmas starp "VK Ezerzeme"/DU un "Jēkabpils junioru" komandām, kā arī Rietumu divīzijas "Kuldīgas NSS" un "SK RTU" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!