Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ceturtdien ar uzvaru sāka Romas "Grand Slam" sacensības.

L grupas pirmajā spēlē ar 14.numuru izliktie Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-0 (21;18, 21:17) pārspēja Jaunzēlandes duetu Džeisonu Lokhedu un Kirku Pitmenu, kuri izsēti ar 19.numuru.

Savukārt otrajā cīņā Latvijas duets ar 2-1 (18:21, 21:13, 15:12) uzvarēja krievus Jaroslavu Koškarevu/Konstantīnu Semjonovu, kuri turnīrā izlikti ar 30.numuru.

Grupu turnīra noslēgumā piektdien Pļaviņš/Šmēdiņš sacentīsies ar spēcīgajiem vāciešiem Jūliusu Brinku un Jonasu Rekermanu, kuri izlikti ar trešo numuru.

Tikmēr Samoilovs un Sorokins, kuri izlikti ar 11.numuru, pirmajā O apakšgrupas kārtā ceturtdien ar 2-0 (21:15, 30:28) uzvarēja norvēģus Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru, kuriem ticis 18.numurs.

Savukārt otrajā kārtā Latvijas pārstāvji ar 2-0 (21:18, 21:17) pārspēja Venecuēlas sportistus Igoru Ernandesu un Hesusu Fanje, kuri izlikti ar 27.numuru

Piektdien pēdējā grupas kārtā Samoilovs/Sorokins sacentīsies ar sesto numuru izliktajiem brazīliešiem Marsiu Arauhu un Pedru Sulbergu Salgadu.

Nākamajā mačā Samoilovs/Sorokins ceturtdien tiksies ar Venecuēlas sportistiem Igoru Ernandesu un Hesusu Fanje, kuri izlikti ar 27.numuru, bet piektdien sacentīsies ar sesto numuru izliktajiem brazīliešiem Marsiu Arauhu un Pedru Sulbergu Salgadu.

Romas "Grand Slam" sacensības ir pēdējais posms, kurā var kvalificēties Londonas Olimpiskajām spēlēm. Lai startētu olimpiādē, tad Latvijas pludmales volejbolistiem jānodrošina sev vieta starp 16 labākajiem FIVB rangā. Šobrīd FIVB rangā Pļaviņš/Šmēdiņš un Samoilovs/Sorokins ieņem attiecīgi 12. un 13.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!