Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone trešdien Šanhajā (Ķīna) nespēja iekļūt Pasaules kausa (PK) posma pamattturnīrā, informēja organizatori.
Pirmajā kvalifikācijas kārtā Latvijas pāris ar 2:1 (19:21, 21:19, 15:12) pieveica Lielbritānijas spēlētājas Dampniju un Mulinu, taču izšķirošajā cīņā par vietu pamatturnīrā Minusa un Jursone ar 0:2 (10:21, 19:21) zaudēja Ukrainas duetam Ošeiko un Baburinai.

Cīņā par tiesībām startēt Pekinas olimpiskajās spēlēs Minusa un Jursone Ķīnā nopelnīja 30 punktu. Pēc vietas rangā olimpisko ceļazīmi iegūs pa 24 vīriešu un sieviešu komandām. Reitingā iekļauj katras komandas astoņus labākos rezultātus PK posmos vai citās Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) akceptētās sacensībās.

Latvija Šanhajā ir pārstāvēta arī vīriešu konkurencē. Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš pamatturnīra pirmajā kārtā ar 0:2 (14:21, 16:21) zaudēja francūžiem Galiano un Digripam. Tā kā turnīrs notiek pēc divmīnusu sistēmas, Samoilovs un Pļaviņš cīņu turpina, taču nākamais zaudējums viņiem nozīmēs izstāšanos.

Gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds Šanhajā ir 175 000 ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!