Latvijas U-17 sieviešu volejbola izlase trešdien Daugavpilī piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē.

Latvijas jaunietes ar 0-3 (21:25, 21:25, 19:25) zaudēja Ukrainai.

Latvijas Volejbola federācija (LVF) ziņo, ka pirmajā setā ukrainietes guva piecus punktus pēc kārtas, un no rezultāta 6:9 latvietes visa seta garumā bija iedzinējos.

Otrajā setā mājinieces atspēlējās no 8:13 (16:16), taču seta galotnē labākas bija ukrainietes.

LVF ziņo, ka arī trešā seta sākumā Latvijas izlase izvirzījās vadībā, bet Ukrainas pārstāves ātri pārņēma vadību un, sākot ar 9:7, spēles grožus pārņēma savās rokās.

Mājiniecēm rezultatīvākā ar desmit gūtajiem punktiem bija Katrīna Struka, bet septiņus punktus guva Līva Ēbere.

Viešņām ar 16 punktiem izcēlās Darina Oniščenko.

"Mēs nebijām gatavas spēlei pret Ukrainu, pirmo reizi spēlējām pret tik labi sagatavotu komandu," LVF citē Katrīnas Strukas pēc spēles teikto.

"Ukrainas izlases spēlētājas bija spēcīgākas blokā, viņas ir arī garākas. Man personīgi bija grūti gūt punktu, jo nezināju, kur sist," skaidro Struka. "Emocijas šodien nebija tik labas kā vakar. Sajūtot, cik stipras ir ukrainietes, "sašļukām" un nebija pārliecības par sevi."

Jau ziņots, ka pirmajā mačā Danieles Kaprioti vadītā Latvijas vienība ar 3-0 (25:17, 28:26, 25:18) uzvarēja vienaudzes no Igaunijas.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā vēl būs jāspēlē pret Lietuvu, Gruziju un Poliju.

Daugavpils turnīra pirmās vietas ieguvējas kvalificēsies finālturnīram. Otrajā kārtā iekļūs otrās līdz piektās vietas ieguvējas. 2023.gada Eiropas U-17 čempionāta otrā kvalifikācijas kārta ieplānota aprīlī, bet 16 komandu finālturnīrs notiks jūlijā. Šoreiz konkurence ir mazāka, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ no sacensībām diskvalificēta Krievija un Baltkrievija

No otrdienas līdz svētdienai Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolā norisinās Eiropas U-17 čempionāta pirmās kārtas kvalifikācija Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) valstu izlasēm. Eiropas U-17 čempionāta kvalifikācijas pirmā kārta un vienlaicīgi EEVZA čempionāts Daugavpilī notiek otro gadu pēc kārtas.

14 spēlētāju sastāvā Latvijas U-17 volejbolistes sestdien ieradās Daugavpilī, un dienu vēlāk pārbaudes mačā ar 2-1 tika pārspēta Baltijas līgas komanda "SuFA klubs"/DU.

Jau ziņots, ka Latvijas U-17 puišu komanda Māra Vensberga vadībā Gruzijas pilsētā Gori izcīnīja divas uzvaras piecās cīņās un ierindojās ceturtajā vietā.

Latvijas U-17 sieviešu volejbola izlases sastāvs:

Elizabete Barone (RVS/MSĢ), Līva Ēbere (RVS/LU un Jelgavas SC), Marta Gintere (Limbažu NSS), Marta Kluša, Anabella Maļina, Luīze Garda, Rūta Putene, Helēna Rīta, Šarlote Šlitere (visas - RVS juniores), Kristiāna Muižarāja (Kuldīgas NSS), Beāte Runce (Jūrmalas SS/MSĢ), Karmena Struka, Katrīna Struka (abas - RSU/MSĢ un Ādažu BJSS/MSĢ), Kerija Vilsone (Talsu NSS/MSĢ).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!