Foto: FIVB

Pasaules tūres četru zvaigžņu sērijas posmā Kataras galvaspilsētā Dohā piedalīsies divi Latvijas pāri - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri aizvadīs sezonas pirmās sacensības, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Pirmdien, 8. martā, Dohā jau aizvadītas kvalifikācijas turnīra spēles, bet Latvijas dueti Šmēdiņš/Samoilovs un Pļaviņš/Točs nodrošinājuši vietu pamatturnīrā. Tas abiem duetiem būs pirmais turnīrs šogad.

Abi pāri gatavošanās Dohas turnīram uzsaka jau gada sākumā, liekot labu bāzi gaidāmajai sezonai. Samailovs/Šmēdiņš janvārī kopā ar treneri Marko Solustri devās uz Tenerifi, Spānijā, bet otro nometni aizvadīja Dubaijā, no kurienes arī devās uz Dohu. Savukārt komanda Pļaviņš / Točs ar treneri Genādiju Samoilovu nemainīgi gadu sāka ar gatavošanos Hurgadā, Ēģiptē, bet februārī, tieši tāpat kā otra komanda, par savu treniņu vietu bija izvelējušies Dubaiju.

Samoilovs/Šmēdiņš ir izlozēti B grupā ar nīrderlandiešiem Varenhorstu/van de Veldi, vāciešiem Toli/Wikleru un katariešiem Elmadžidu/Ziadu. Savukārt Plaviņš/Točs ir izlozēti E grupā ar spāņiem Erreru/Gaviru, austriešiem Ermakoru/Pristaucu un nīderlandiešiem Buteru/Penningu.

"Sajūtas ir labas, beidzot notiek kāds turnīrs, aizvadot treniņnometni Dubaijā fiziskā forma bija laba, tāpēc redzēsim, cik veiksmīgi izdosies aizvadīt šo pirmo turnīru. Smiltis ir nedaudz savādākas nekā ierasts, bet apstākļi visiem ir vienādi. Gatavojamies arī morāli, šobrīd tas ir ļoti svarīgi – noskaņoties turnīram. Esam apņēmības pilni uzsākt turnīru un iet uz ''pilnu banku''," bilst pludmales volejbola spēlētājs Aleksandrs Samoilovs.

"Esam gatavi spēlēt pirmajā turnīrā pēc ilgiem laikiem, priecājamies, ka turnīrs notiek. Jūtamies formā, par to cik labā varēsim spriest pēc pirmās spēles, bet noteikti esam gatavi iet laukumā un cīnītie," noskaņojumu pirms turnīra iezīmē Edgars Točs.

Kataras Pasaules tūres četru zvaigžņu posma pirmā vieta iegūs 20 000 ASV dolārus un 800 reitinga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!