Foto: F64
Latvijas volejbola izlase otrdien, 2. augustā, devās uz Austriju, kur rīt sāks 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru.

Latvijas izlase uz Austriju devusies 14 spēlētāju sastāvā: cēlāji Edvīns Skrūders, Deniss Petrovs, diagonāles spēlētāji Hermans Egleskalns, Kristers Dardzāns un Renārs Pauls Jansons, otrā tempa uzbrucēji Kristaps Šmits, Atvars Ozoliņš, Romāns Saušs, Jānis Medenis, pirmā tempa uzbrucēji Vladislavs Blumbergs, Toms Švans un Gustavs Freimanis, kā arī "libero" Patriks Pinka un Kaspars Kronbergs.

"Pašlaik uz Austriju ar mums brauc 14 spēlētāji, kas pēc visām pārbaudes spēlēm un treniņiem ir fiziski un mentāli gatavāki, un kas spēs komandai palīdzēt tieši spēlē pret Austriju. Pārbaudes spēles pret Ukrainas un Norvēģijas izlasēm bija labs indikators, lai saprastu cik fiziski un tehniski spējam nospēlēt, jo esam gatavošanās cikla nobeigumā, kurā mums ir jāspēj parādīt savas stiprās puses un noslēpt komandas vājākos elementus," stāsta Latvijas izlase galvenais treneris Mihals Gogols.

Mihals Gogols arī uzskata, ka Austrijas izlase komandas pieredzes un spēka ziņā ir līdzvērtīga Latvijas izlasei un prognozē, ka spēle būs līdzīga: "Domāju, ka spēle ar Austriju būs 50 pret 50. Izšķirošie elementi, kas mums var spēlēt gan par labu, gan par sliktu, būs kā mēs spēles dienā jutīsimies un kāds būs noskaņojums. Savukārt spēles laikā, vai mēs spēsim taktiski izpildīt visus dotos uzdevumus. Izlases sastāvā ir pieredzējuši spēlētāji, kas ir ļoti svarīgi tieši stabilitātes noturēšanā uz laukuma."

Par to, kādu spēli Latvijas valstsvienība varētu sagaidīt no austriešiem, Gogols domā, ka lieli pārsteigumi nav gaidāmi; "Kas attiecās uz Austrijas izlases sastāvu, tad viņu izlase ir tādā kā paaudžu pārejas posmā, līdzīgi kā mēs. Viņiem ir jauni un perspektīvi otrā tempa, diagonāles un pirmā tempa uzbrucējs, un viņiem ir pieredzējis cēlājs, libero, un pirmā tempa uzbrucējs. Ja spēsim apturēt viņus pie tīkla un noturēt agresīvu servi, domāju, ka spēle varētu būt ļoti interesanta. "

Latvijas vīriešu izlase Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā startēs B grupā kopā ar Austrijas un Somijas valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!