Foto: AFI
Latvijas vīriešu volejbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmā posma otrajā mačā ar 3-2 (25:23, 21:25, 22:25, 25:20, 15:13) pieveica Grieķijas valstsvienību.

Pēc Latvijas uzvarēta pirmā seta, otrajā jau iniciatīva piederēja grieķiem. Trešajā setā Latvijas izlase spēlēja pārliecinošāk, bet piedzīvoja zaudējumu, savukārt ceturtajā setā pēc neveiksmīga sākuma atspēlējās un izcīnīja uzvaru.

Piektā seta sākumā grieķi ieguva vairāku punktu pārsvaru, tomēr latvieši pilnībā pārņēma iniciatīvu un izcīnīja uzvaru.

Vēl vienā mačā plkst.19.30 Somija spēkosies ar Lielbritānijas izlasi.

Kā ziņots, pirmajos mačos piektdien Latvija ar 3-1 (25:23, 25:23, 24:26, 25:16) pieveica Lielbritānijas valstsvienību, savukārt Somija ar 3-0 (25:19, 25:20, 25:18) pārliecinoši pieveica Grieķiju.

Nākamajā mačā Latvijas izlase svētdien arī plkst.17 cīnīsies ar Somiju.

Kā ziņots, tieši Somijas un Grieķijas komandas tiek uzskatītas par šīs grupas favorītēm.

Visas komandas pēc nedēļas vēlreiz tiksies Grieķijā, kur aizvadīs vēl viena apļa turnīru.

Grupu uzvarētāji automātiski kvalificēsies Eiropas čempionātam, bet otro vietu ieņēmušās komandas septembrī aizvadīs cīņas ar citu grupu otrajām vietā. B grupas otrā spēcīgākā komanda tiksies ar E grupas, kurā spēlēs Itālija, Turcija un Baltkrievija, kā arī Moldova vai Rumānija, otro vienību.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 2011.gada septembrī, un tajā jau tagad vietu garantējušas Čehijas, Austrijas, Polijas, Francijas, Bulgārijas, Krievijas un Serbijas valstsvienības.

Kā ziņots, Latvijas volejbola izlasei kvalifikācijas turnīrā nepalīdz Jānis Pēda, kurš šosezon no Latvijas volejbolistiem spēlēja spēcīgākajā klubā. Tāpat Latvijas izlasei nepalīdz arī tās līderis Gundars Celitāns.

Latvijas volejbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā: Agris Leitis, Deniss Petrovs, Austris Štāls, Hermans Egleskalns, Armands Celitāns, Andrejs Zavorotnijs, Toms Šmēdiņš, Ansis Medenis, Romāns Saušs, Andrejs Baburovs, Lauris Iecelnieks, Viktors Koržeņevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!