Foto: F64
Latvijas volejbola izlases Eiropas čempionāta 2.kvalifikācijas kārtas 2.turnīra spēlē piecu setu cīņā piekāpās Somijas izlasei ar 2-3 (25-27; 25-14; 25-12; 14-25; 11-15). pret Somiju, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Līdz ar to pēc zaudējuma šajā viļņveidīgajā spēlē Latvijas izlase zaudēja reālas izredzes turpināt cīņu par kvalificēšanos Eiropas čempionātam.

Mačā ar Somiju Latvijas izlase pirmā seta izskaņā atradās vadībā, tomēr beigās piedzīvoja zaudējumu. Otrajā un trešajā setā tā pārliecinoši uzvarēja, bet ceturtajā tikpat pārliecinoši zaudēja. Līdz ar to uzvarētājs tika noskaidrots piektajā setā, kurā tomēr nedaudz pārāka bija Somija.

Oficiāli izredzes Latvijas izlase zaudēja pēc sestdienas vakara spēles, kurā Grieķija smagā cīņā ar 3-2 (23:25, 25:13, 22:25, 25:15, 17:15) pārspēja Lielbritāniju.

Līdz ar to Latvijas izlase vairs Grieķiju nevar panākt.

Kā ziņots, pirmajos otrā posma mačos piektdien Latvija ar 0-3 (13:25, 27:29, 17:25) zaudēja Grieķijai, bet Somija ar 3-0 (25:22, 25:22, 25:17) pieveica Lielbritāniju, tiekot jau pie ceturtā panākuma četrās spēlēs.

Latvijas un Grieķijas mačs abām komandām bija ļoti svarīgs cīņā par otro vietu šajā apakšgrupā. Ja Latvijas izlase būtu uzvarējusi Grieķiju, tad turnīra noslēgumā praktiski garantētu sev otro vietu.

Latvijas izlases turnīru noslēgs svētdien, kad plkst.18 tiksies ar Lielbritāniju.

Grupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām pirmo vietu ar desmit punktiem ieņem Somija. Otrā pašlaik ar astoņiem punktiem ir Grieķija, bet septiņi punkti ir Latvijas kontā. Savukārt Lielbritānijas izlase ar pieciem punktiem atrodas pēdējā, ceturtajā vietā.

Ja Latvijas izlase pieveiks Lielbritāniju, bet Grieķija zaudēs Somijai, tad sliktākas setu attiecības dēļ Latvija tāpat paliks aiz grieķiem.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmajā posmā, kas pirms nedēļas notika Rīgā, ar 3-1 pārspēja grupas pastarīti Lielbritāniju, ar 3-2 pārspēja Grieķiju, bet ar 1-3 piekāpās Somijai.

Grupu uzvarētāji automātiski kvalificēsies Eiropas čempionātam, bet otro vietu ieņēmušās komandas septembrī aizvadīs cīņas ar citu grupu otro vietu ieguvējām. B grupas otrā spēcīgākā komanda tiksies ar E grupas, kurā spēlēs Itālija, Turcija un Baltkrievija, kā arī Moldova vai Rumānija, otro vienību.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 2011.gada septembrī, un tajā jau tagad sev vietu garantējušas Čehijas, Austrijas, Polijas, Francijas, Bulgārijas, Krievijas un Serbijas valstsvienības.

Kā ziņots, Latvijas volejbola izlasei kvalifikācijas turnīrā nepalīdz Jānis Pēda, kurš šosezon no Latvijas volejbolistiem spēlēja spēcīgākajā klubā. Tāpat Latvijas izlasei nepalīdz arī tās līderis Gundars Celitāns.

Latvijas volejbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā: Agris Leitis, Deniss Petrovs, Austris Štāls, Hermans Egleskalns, Armands Celitāns, Andrejs Zavorotnijs, Toms Šmēdiņš, Ansis Medenis, Romāns Saušs, Andrejs Baburovs, Lauris Iecelnieks, Viktors Koržeņevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!