Latvijas volejbola klubu pārstāvji trešdien pauda gandarījumu, ka jaunajā "Schenker" Baltijas volejbola līgas sezonā ir palielinājies dalībnieku skaits, jo šosezon turnīrā piedalīsies 11 komandas, no kurām viena pirmo reizi būs no Krievijas.

"Schenker" volejbola līgas turnīrs notiks desmito reizi, bet Latvijas klubi tajā startēs sesto sezonu pēc kārtas. Latviju turnīrā pārstāvēs četras komandas - "Lāse-R/Rīga", "Poliurs/Ozolnieki", Daugavpils Universitāte (DU) un "Biolars/Olaine Jelgava".

"Līgā ir jaunas komandas un līdz ar to jauni izaicinājumi, kas priecē. Tāpat kā pērn mūsu mērķis būs spēlēt par uzvaru katrā cīņā, un tad jau beigās redzēs, uz ko varam cerēt," gaidāmās sezonas mērķus līgas jaunās sezonas prezentācijā ieskicēja "Lāse-R/Rīga" menedžeris Ainars Dakša.

"Poliurs/Ozolnieki" menedžeris Rolands Baranovskis sacīja, ka komandu skaita un ģeogrāfiskās piederības palielināšanās līgai būs liels ieguvums, taču esot nedaudz žēl, ka turnīrā nav nevienas Lietuvas komandas. DU menedžeris Elmārs Rudovics savukārt piebilda, ka pēc gada līgai varētu pievienoties arī Baltkrievijas komanda, kas nesenā pārbaudes turnīrā Daugavpilī demonstrējusi labu sniegumu un izrādījusi interesi par šādu iespēju.

Līgā šosezon spēlēs "Biolars/Olaine Jelgava" komanda, kas izveidojās, sadaloties bijušajai Ozolnieku vienībai. Komanda spēlēs Jelgavā Zemgales olimpiskajā kompleksā, tās mērķis ir iekļūt Latvijas kausa un čempionāta finālā, bet "Schenker" līgā tiks labāko četru finālturnīrā. Komandu nav bijis viegli izveidot, taču tas izdevies, tāpēc kluba menedžeris Andrejs Jamrovskis bija pateicīgs līgas vadībai, kas to uzņēma savās rindās.

"Lāse-R/Rīga" galvenais treneris Raimonds Vilde teica, ka ar komandas sniegumu pārbaudes spēlēs ir apmierināts, sastāva komplektācijā gan esot dažas problēmas, pēc traumas atlabstot pieredzējušais Tomass Kalniņš un arī rezervistu soliņu varētu vēlēties garāku, taču viņa rīcībā esot labs kolektīvs, kas parādīs raksturu.

Prieku par iespēju sacensties ar labākajiem Latvijas un Igaunijas klubiem pauda Kaļiņingradas "RGU-Yantar" pārstāvji, uzsverot, ka komandā spēlēs ļoti jauni volejbolisti, kuri savākti dažādās Krievijas pilsētās un tiek uzskatīti par perspektīviem nākotnes spēlētājiem. Kaļiņingradas komandā gan būs arī viens no pēdējo gadu labākajiem Latvijas volejbolistiem Vladislavs Hotuļevs.

"Schenker" volejbola līgā spēles sāksies 16. oktobrī un regulārajā čempionātā visas komandas aizvadīs divu apļu spēles, kas beigsies 27. februārī. Astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas cīņās, kurās ceturtdaļfinālos noskaidros finālturnīra dalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!