Foto: Artūrs Stiebriņš

Latvijas sieviešu volejbola izlase piektdien Rīgā apspēlēja Gruziju ar 3-0 (25:23, 25:14, 25:14), izcīnot trešo uzvaru četrās spēlēs Eiropas Sudraba līgā.

Spēli Latvijai uzsāka Lāsma Ozola, Marta Kamēlija Levinska, Elvita Dolotova, Paula Nikola Ņečiporuka, Anna Rīga, Anija Jurdža un "libero" Elīna Zvaigzne un Linda Šteinberga.

Pirmajā setā Gruzijas spēlētājas pēc labām servēm guva četrus punktus pēc kārtas, panākot 5:2. No 7:12 atspēlējās Latvija vien seta vidū, pēc Anijas Jurdžas uzbrukuma panākot 13:13. Nākamos trīs punktus guva Gruzija, bet Latvijas volejbolistes izšķirošo izrāvienu sešu punktu vērtībā veica seta otrajā pusē, izvirzoties vadībā ar 20:17. Sets beidzās ar Levinskas bloku – 25:23.

Otrajā setā pēc Levinskas uzbrukuma Latvija guva trīs punktus pēc kārtas, panākot 6:3 vadību. Rezultāta starpība pieauga, sākot ar seta vidu. Levinskai servējot un otrajā zonā uzbrūkot uz maiņu laukumā nākušajai Megijai Dambrehtei, rezultāts no 17:12 pieauga līdz 23:12, setam punktu ar uzbrukumu pieliekot Dambrehtei – 25:14.

Trešais sets pēc nobloķēta Martas uzbrukuma sākās ar 4:1 Gruzijas labā. Pēc 3:5 Latvija pēc diviem Karmenas Strukas "eisiem" panāca 9:5, pēc tam pakāpeniski palielinot pārsvaru. Spēli ar bloku pabeidza uz maiņu laukumā nākusī Līva Sola – 25:14.

Ar 18 punktiem par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva Levinska, 14 punktus guva Jurdža, 10 – Ņečiporuka, bet laukumā tika visas 14 mačam pieteiktās spēlētājas.

Gruzijas izlasē rezultatīvākā ar deviņiem punktiem bija Lizija Lobžanidze, izceļoties ar četriem blokiem, bet viešņu lielākā zvaigzne Anna Kalandadze un Magda Kobaidze sakrāja pa septiņiem punktiem.

"Zinājām, ka Gruzijai ir labas spēlētājas, kas spēlē labos čempionātos. Izanalizējām pretinieces, un vairāk vai mazāk tas, ko no viņām gaidījām, arī piepildījās. Viņām mūs pārsteigt neiznāca, un daudz kas bija atkarīgs no tā, cik disciplinēti nospēlēsim paši un kā ievērosim spēles zīmējumu," spēli komentēja Latvijas izlases treneris Arvils Keišs. "Pirmajā setā Gruzija spēlēja ļoti labi, tas bija Gruzijas spēlētāju labākais sets. Mūsu spēlētājām varbūt sākumā nedaudz pietrūka pārliecības, taču ātri tikām ar to galā un seta beigās pierādījām, ka varam spēlēt drosmīgi un esam gatavi cīnīties."

"Manuprāt, meitenes ļoti labi nospēlēja gan pret Islandi, gan Ungāriju, pierādīja, ka mums ir vairāk nekā divi "libero". Arī šodien pierādījām, ka visas "libero" var nospēlēt stabili. Šodien laukumā bija atbrīvota atmosfēra, un tas mums ļoti palīdzēja gūt svarīgus punktus. Bija daudzas situācijas, kad labi nospēlējām blokā un servju uzņemšanā. Tāpat lielu lomu šodien nospēlēja mūsu serves," pēc mača teica Latvijas izlases "libero" Elīna Zvaigzne. "Pirmajā setā, man liekas, sākumā patraucēja uztraukums. Šī diemžēl bija vienīgā spēle mājās, un sākums savu skatītāju priekšā bija emocionāls. Savukārt servju uzņemšanā sākumā bija jāatrisina jautājums, kura spēlētāja ņems bumbu, kad servēts tika pa vidu. Gruzīnietēm turnīrā ir vienas no spēcīgākajām servēm, un bija grūti saprast, cik tālu bumba lidos."

Vēl piektdien Luksemburga savā laukumā ar 3-0 (25:21, 25:17, 25:17) pieveica Fēru salas.

Turnīra tabulas galvgalī ar trim panākumiem trīs spēlēs ir Melnkalne un Somija, Latvijai ir trīs uzvaras četrās cīņās, bet divas uzvaras divās cīņās ir Ungārijai.

Sievietēm Sudraba līgā sacensības norit četras nedēļas nogales pēc kārtas, sākot ar 16.-19. maiju un beidzot ar 7.-9. jūniju, Latvijas valstsvienībai startējot pirmajās trijās nedēļas nogalēs.

Šogad Eiropas Sudraba līgā spēlē 10 komandas, katrai komandai aizvadot sešas spēles, turklāt Latvijai divreiz tiekoties ar Ungāriju. Sudraba līgā uzvarētājas tiks noskaidrotas divās finālspēlēs abu komandu laukumos.

2023. gadā Latvijas vīriešu izlase, kura šogad Eiropas līgā nestartē, uzvarēja Eiropas Sudraba līgā, bet sieviešu valstsvienība Sudraba līgā ar divām uzvarām ieņēma trešo vietu grupā, finālčetrinieka mačiem nekvalificējoties.

Kopā ar Kaprioti izlasē strādā treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris Roni Antero Rekola, statistiķis Mareks Maksimovs un menedžeris Kristaps Čerņavskis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!