Foto: cev.eu
Latvijas vīriešu volejbola izlase svētdien, 26. maijā, viesos sāka dalību 2019. gada CEV Eiropas Zelta līgā, pirmajā A grupas spēlē tiekoties ar Turciju.

Latvijas izlase mačā piekāpās ar 0-3 (21:25, 24:26, 20:25), lai gan spēles gaitā radīja problēmas mājiniekiem.

Spēles sākumā Latvija pārsteidza pērnā gada Zelta līgas bronzas medaļņiekus ar darbību aizsardzībā, kas ļāva Avo Kēla vadītajai komandai cīnīties punkts punktā. Pirmā seta izskaņā Turcijas izlasei izdevās gūt četrus punktus pēc kārtas, kas ļāva uzvarēt setu.

Pēc līdzīga scenārija - punkts punktā - ritēja otrais sets, bet seta galotne varēja paversties par labu Latvijai. Latvijas volejbolisti atspēlēja trīs setbumbas, vareja paši tikt pie setbumbas, tomēr to ieguva mājinieki un uzreiz to arī izmantoja.

Savukārt trešajā setā mājinieki sākumā ieguva 5-6 punktu pārsvaru, ko arī saglabāja līdz seta galotnei. Lai gan Latvijas izlases treneris Kēls seta sākumā bija izmantojis abus pārtraukumus, trešā seta galotnē Latvijas volejbolisti lika panervozēt majiniekiem. Latvijas izlase sadeldēja deficītu, panāca 20:23, bet Turcija pēc pusminūtes pārtraukuma guva divus punktus pēc kārtas, svinot uzvaru visā mačā.

Latvijas izlase Zelta līgu turpinās trešdien, 29. maijā, ar spēli Rīgā pret Slovākiju. Slovāki svētdien viesos pēc uzvarētiem pirmajiem diviem setiem izlaida no rokām pārsvaru un ar 2-3 (25:14, 25:21, 19:25, 21:25, 13:15) zaudēja Beļģijai, ar ko Latvija tiksies 1. jūnijā.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no Turcijas pilsētas Sivas sporta zāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!