Foto: cev.eu
Latvijas vīriešu volejbola izlase CEV Eiropas Zelta līgā sestdien, 1. jūnijā, tika pie pirmās uzvaras, ar 3-1 (22:25, 25:19, 25:20, 25:21) pieveicot Beļģijas valstsvienību.

Vēl vienā Latvijas grupas spēlē Turcija viesos ar 3-0 uzvarēja Slovākiju. Pateicoties uzvarai, Latvijas izlase pirmo apli ar četriem punktiem negaidīti noslēdza otrajā vietā A grupā, kurā ar trīs uzvarām pirmā ir Turcija. Slovākijai ir trīs punkti, bet Beļģijai - divi.

Latvijas komandā 17 punktus guva Kristaps Platačs, 15 punktus - Atvars Ozoliņš, bet 14 punktus - Armands Āboliņš.

Latvijas izlase pirmajā setā līdzīgi cīnījās ar beļģiem, mājiniekiem gan daudz kļūdoties servēs. Līdzīgi kā pirmajās divās spēlēs, Latvijas izlase seta izskaņā svarīgos brīžos zaudēja punktus, kas maksāja panākumu pirmajā setā - 22:25.

Otrajā setā Latvija uzlaboja spēli aizsardzībā un ātri ieguva vadību. Beļģijas treneri seta vidū saprata, ka atspēlēties būs grūti, tādēļ laukumā sūtīja rezervistus. Seta izskaņā beļģi pietuvojās, bet pēc Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla paņemtā pārtraukuma mājinieki nosargāja uzvaru setā.

Trešā seta sākumā Latvija ieguva divu punktu pārsvaru, vēlāk to palielināja līdz +5. Seta izskaņā beļģi pietuvojās līdz "-4", bet atkal Kēla paņemtais minūtes pārtraukums palīdzēja Latvijai saglabāt pārsvaru un uzvarēt setu.

Ceturtais sets Latvijai iesākās neveiksmīgi, lai gan pirmajās izspēlēs mājinieki labi darbojās aizsardzībā. Beļģi ieguva 3-4 punktu pārsvaru, bet Latvija ar fantastisku spēli aizsardzībā seta turpinājumā ne tikai izlīdzināja spēles gaitu, bet izvirzījās vadībā - no 7:11 panāca 17:15. Rādot pašaizliedzīgu cīņu aizsardzībā un izcili veidojot uzbrukumus, Latvija pārsvaru grūtos brīžos nosargāja, un Āboliņš ar "eisu" pielika punktu spēlei.

Latvijas izlase Zelta līgas turpinājumā otrajā aplī viesos tiksies ar Beļģiju un Slovākiju, bet sacensības noslēgs ar spēli mājās pret Turciju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!