Foto: FIVB
Latvijas sieviešu pludmales volejbola pāris Alise Lece un Ilze Liepiņlauska trešdien Portugāles kūrortpilsētā Ešpiņu nepārvarēja Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra kvalifikāciju.

Kvalifikācijā ar 13.numuru izliktās latvietes vispirms pirmajā kārtā ar rezultātu 2-0 (21:11, 21:11) pārspēja portugālietes Ritu Fernāndešu un Mariju Toniku, kurām bija ticis 20.numurs.

Savukārt kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā, kārtā Latvijas pāris pārliecinoši ar 0-2 (10:21, 14:21) piekāpās vācietēm Annai Bīlenai un Sārai Šnaiderei, kuras priekšsacīkstēs bija izliktas ar ceturto numuru.

Pagājušajā nedēļā Lece/Liepiņlauska apstājās Varšavas četru zvaigžņu turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Pamatturnīrā vieta garantēta Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai.

Dāmām pamatturnīrs sāksies ceturtdien, kad kvalifikāciju uzsāks vīri. Kungiem pamatturnīrā vietu nodrošinājuši Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!