Foto: LETA
Ceturtdien Jūrmalā, Majoros, ar pirmajām atlases turnīra spēlēm sākas pludmales volejbola turnīrs "CEV Satellite Jūrmala", kurā par galveno balvu cīnīsies arī visi Latvijas labākie "bīčisti".

Tik augsta līmeņa turnīrs Latvijā risināsies pirmo reizi. Kā uzsvēra rīkotāji, tas ir pirmais solis ceļā uz "Masters" un "Grand Slam" līmeņa sacensību rīkošanu Latvijā. Tāpat pirmo reizi Latvijā speciāli izveidotas tribīnes, kurās maču varēs vērot vairāk nekā 2000 līdzjutēju. Kopumā spēles risināsies trīs laukumos.

Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu līdzjutējiem, kas tuvākajās dienās risināsies Majorus pludmalē pie "Baltic Beach Hotel".

Kādas zvaigznes spēlēs


Foto: FIVB

"CEV Satellite Jūrmala" ar pirmo numuru, visticamāk, būs izlikti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri ir arī pasaules ranga līderi. Latviju pamatturnīrā vēl pārstāvēs Mārtiņš Pļaviņš/ Aleksandrs Solovejs un Rihards Finsters/ Edgars Točs, kuriem rīkotāji piešķīra "wild card".

Tikmēr valstu kvotu kvalifikācijā un pēc tam atlases turnīrā par vietu pamatsacensībās nāksies cīnīties trīs citiem Latvijas pāriem Ruslanam Sorokinam/ Edvartam Buividam, Tomam Šmēdiņam/ Reinim Pekmanim un Haraldam Regžam/ Armandam Āboliņam.

Spēcīgi pretinieki gaidāmi no Krievijas, kuri uz Latviju atsūtījuši visus labākos spēlētājus, arī pasaules ranga 14.vietas īpašniekus Vjačeslavu Krasiļņikovu/ Konstantīnu Semjonovu. Uz augstām vietām Latvijā kandidēs arī austrieši, kā arī ziemeļu kaimiņi igauņi.
DALĪBNIEKU SARAKSTS

Ceļš līdz titulam


Foto: FIVB

Pamatturnīrā sev dalību ir garantējušas astoņas komandas, bet vēl astoņas ceļazīmes tiks izspēlētas kvalifikācijā, tādējādi galvenajā cīņā par uzvaru sacensībās piedalīsies 16 dueti.

Eiropas rangā zemāk esošajiem dalībniekiem spēles sāksies jau ceturtdien, kad risināsies valstu kvotu izspēles turnīrs. Šajā turnīrā par vietām cīnīsies trīs Latvijas, trīs Krievijas un trīs Austrijas dueti. Labākie no šī turnīra piektdien pievienosies 12 pāriem kvalifikācijas sacensībās. Atlases turnīrā 16 dueti noskaidros astoņus veiksmīgos, kuri pievienosies pamatturnīra pāriem.

Sestdien sāksies grupu sacensības, kurā 16 komandas aizvadīs turnīru pēc divmīnusa sistēmas - komanda pēc pirmā zaudējuma turpina cīņu "zaudētāju" zarā un saglabā cerības uz pirmo vietu. Pamatturnīrs risināsies arī svētdien, bet izšķirošie mači - pusfināli, spēle par trešo vietu un fināls - svētdien sāksies no pulksten 13.

Ceturtdiena, 28. augusts
14:00 valstu atlases izspēles turnīrs

Piektdiena, 29. augusts
09:00 kvalifikācijas turnīrs (max. 28 spēles);

Sestdiena, 30. augusts
09:00 pamatturnīrs - 24 spēles;

Svētdiena, 31. augusts
10:00 pamatturnīrs - 4 spēles;
13:00; 14:00 pusfināli - 2 spēles;
16:00 spēle par trešo vietu;
17:00 finālspēle;
18:00 apbalvošanas ceremonija.

Unikālas balvas


Foto: F64

"CEV Satellite Jūrmala" pludmales volejbola turnīra balvas būs unikālas, jo veidotas no Jūrmalas smiltīm.

Galvenās balvas veidojusi jūrmalniece Ieva Strazdiņa. "Jūrmalas pilsētas logo krāsas sakrīt ar pludmales volejbola spēļu bumbas "Mikasa" krāsām, tādēļ māksliniece izlēma balvā attēlot tieši šo bumbu. Balvas būs unikālas, jo veidotas no Jūrmalas smiltīm," saka viens turnīra idejas autoriem Andris Blaka, kurš Latvijas Volejbola federācijā (LVF) ir atbildīgs tieši par pludmales volejbolu.

Turnīra uzvarētāji balvā saņems arī 3300 eiro, bet otrās vietas ieguvēji - 2400 eiro lielu naudas prēmiju. Kopējais turnīra balvu fonds ir 15 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!