Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijas pludmales volejbola pāris Inguna Minusa un Inga Ikauniece trešdien piedzīvoja zaudējumu Nīderlandes pilsētā Hāgā notiekošā Pasaules kausa izcīņas posma kvalifikācijas izšķirošajā, trešajā, mačā.

Izšķirošās kārtas spēlē ar 20.numuru izliktās latvietes ar 1-2 (15:21, 21:19, 7:15) piekāpās Nīderlandes pārstāvēm Rosai van der Hovenai un Žantīnai van der Vlistai, kuras izliktas ar ceturto numuru.

Lai iekļūtu pamatsacensībās, Minusai/Ikauniecei bija jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas.

Latvijas pārim pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā sportistes ar 2-0 (21:18, 21:18) uzvarēja japānietes Šinako Tanaku un Sajaku Mizoji, kas izliktas ar 13.numuru.

Iepriekš šosezon Minusa sacensībās startēja pārī ar Inesi Jursoni, tomēr Pasaules kausa posmos, kuros viņas startējušas, latvietes ne reizi nebija spējušas pārvarēt kvalifikāciju, pasaules čempionātā zaudēja visās trijās aizvadītajās spēlēs, bet Eiropas čempionātā Latvijas duets ierindojās 17.pozīcijā.

Hāgā notiekošajā Pasaules kausa posmā startēs arī divi Latvijas vīru dueti - no pamatsacensībām turnīru ceturtdien sāks Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins.

Pēc šī posma Pasaules kausa posmu kalendārā šosezon atliks tikai pa vienām sacensībām vīriešu un sieviešu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!