Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa/Inese Jursone ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Maskavas "Grand Slam" turnīra pamatsacensību trešajā spēlē.
Latvietes ar rezultātu 1-2 piekāpās (21-19, 20-22, 15-17) meksikānietēm Bibianai Kandelasai/Majrai Garsijai, kuras turnīrā izliktas ar 23.numuru. Minusa/Jursone savā G apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu un no turnīra izstājās.

Maskavā latvietes ierindojās dalītā 25.vietā.
Jau ziņots, ka kvalifikācijas pirmā kārta Latvijas sportistēm bija brīva, bet izšķirošajā otrajā cīņā viņas ar rezultātu 2-1 (21:17, 18:21, 18:16) pieveica čehietes Hanu Klapalovu/Terēzu Petrovu. Spēles trešajā setā latvietes atradās zaudētājos ar rezultātu 12:14, tomēr spēja rezultātu izlīdzināt. Pēc tam Minusa/Jursone zaudēja arī ar 14:15, tomēr rezultātu spēja izlīdzināt vēl vienu reizi un sīvā cīņā izcīnīja uzvaru.

Minusa/Jursone turpina cīņu par ceļazīmēm uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. Cīņā par 24 ceļazīmēm uz Olimpiādi latvietes ieņem 26.vietu, un, lai pakāptos augstāk, viņām Maskavas turnīrā bija nepieciešams ieņemt vismaz dalītu devīto vietu.

Punktus tikšanai uz Olimpiādi bez šī turnīra sportistes vēl varēs pelnīt divās sacensībās, kuras norisināsies līdz 20.jūlijam, kad arī beigsies kvalifikācija olimpiskajām spēlēm. Līdz tam laikam notiks vēl viens Pasaules kausa posms, kā arī Eiropas čempionāta finālposms.

"Grand Slam" turnīros ir citāda izspēles sistēma nekā FIVB Pasaules kausa posmos. 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti astoņās grupās - pa četriem pāriem katrā. Lai turpinātu dalību turnīrā, ir jāieņem vismaz trešā vieta grupā. Grupas uzvarētājam uzreiz ir nodrošināta vieta 16 labāko skaitā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji aizvada vienas kārtas izslēgšanas cīņu ar pārējo grupu otro un trešo vietu ieguvējiem. Ceturtajā vietā esošās komandas turnīru noslēdz dalītā 25.-32.vietā. Izslēgšanas spēlēs cīņa nenorisinās pēc "divmīnus" sistēmas, kā tas ir Pasaules kausa posmos, - pēc grupu turnīra zaudējums nozīmē turnīra beigas, kas gan neattiecas uz pusfināliem, jo notiek arī cīņa par trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!