Latvijas pludmales volejboliste Inguna Minusa un Inese Jursone otrdien iekļuva Francijā notiekošā sezonas trešā "Grand Slam" turnīra pamatsacensībās.

Kvalifikācijas otrajā kārtā Latvijas sportistes, kuras izliktas ar devīto numuru, ar rezultātu 2-1 (21:15, 16:21, 15:9) pieveica ar astoto numuru izliktās japānietes Miku Teru Saiki un Čiaki Kusuharu.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā latvietes ar 2-0 (21:16, 21:15) pārspēja vēl vienu Japānas komandu Satoko Uratu un Hiromi Suzuki, kuras bija izliktas ar 24.numuru.

Pamatturnīra izspēle sāksies trešdien un šajā dienā vīriešu kvalifikācijas sacensības uzsāks arī Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš.

Cīņā par 24 ceļazīmēm uz Pekinas olimpiskajām spēlēm Samoilovs/Pļaviņš pašreiz atrodas 23.vietā, bet Minusa/Jursone ieņem 26.vietu un, lai pakāptos augstāk viņām turnīrā ir nepieciešams ieņemt vismaz dalītu devīto vietu.

Punktus tikšanai uz Olimpiādi bez šī turnīra sportisti vēl varēs pelnīt trijās sacensībās, kuras norisināsies līdz 20.jūlijam, kad arī beigsies kvalifikācija olimpiskajām spēlēm. Līdz tam laikam notiks vēl viens "Grand Slam" posms, viens Pasaules kausa posms, kā arī Eiropas čempionāta finālposms.

"Grand Slam" turnīros ir citāda izspēles sistēma, nekā FIVB Pasaules kausa posmos. 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti astoņās grupās - pa četriem pāriem katrā. Lai turpinātu dalību turnīrā, ir jāieņem vismaz trešā vieta grupā. Grupas uzvarētājs uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji aizvada vienas kārtas izslēgšanas cīņu ar pārējo grupu otro un trešo vietu ieguvējiem. Ceturtajā vietā esošās komandas turnīru noslēdz dalītā 25.-32.vietā. Izslēgšanas spēlēs cīņa nenorisinās pēc "divmīnus" sistēmas, kā tas ir Pasaules kausa posmos - pēc grupu turnīra zaudējums nozīmē turnīra beigas, kas gan neattiecas uz pusfināliem, jo notiek arī cīņa par trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!