Latvijas pludmales volejbola pāris Inguna Minusa un Inese Jursone ceturtdien izcīnīja uzvaru Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta otrā posma pamatturnīra "zaudētāju zara" otrajā mačā.

Ar 14.numuru izliktais Latvijas duets ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:18) pieveica igaunietes Mari Graumani un Anu Enoku, kurām turnīrā 22.numurs.

Piektdien Minusa/Jursone aizvadīs nākamo maču, zaudējuma gadījumā posmā ieņemot devīto vietu.

Kā ziņots, pamatturnīra pirmās kārtas cīņā Minusa/Jursone ar 2-0 (21:19, 21:16) uzvarēja šveicietes Isabellu Foreri un Anuku Vergē-Deprē, kurām turnīrā 19.numurs, bet otrajā kārtā ar 0-2 (14:21, 18:21) piekāpās citam Šveices duetam Mjūrielai Graesli/Taņai Goricaņečai, kas izliktas ar trešo numuru.

Pēc šī zaudējuma Minusa/Jursone sacensības bija spiestas turpināt tā sauktajā zaudētāju zarā, kura pirmajā cīņā ar 2-0 (21:11, 21:12) pieveica bulgārietes Asju Dinovu un Svetlu Angelovu, kas izliktas ar 20.numuru.

Jau vēstīts, ka līdz šīm sacensībām Minusa/Jursone turnīros nebija piedalījušās kopš jūnija beigām.

Kā zināms, vīriešu turnīrā startē Toms Šmēdiņš un Artis Caics, kuri jau pārvarējuši kvalifikāciju un iekļuvuši pamatturnīrā. Kvalifikācijā ar ceturto numuru izliktais Latvijas duets ar 2-1 (21:23, 21:13, 16:14) uzvarēja dāņus Sērenu Svansi Hoijeru un Denisu Spīli Hansenu, kas bija izlikti ar 13.numuru.

Jau vēstīts, ka Eiropas čempionāta pirmajā posmā Šmēdiņš/Caics izcīnīja devīto vietu.

Eiropas čempionāta finālsacensības augustā notiks Norvēģijā. Tajās bez Toma Šmēdiņa/Caica un Minusas/Jursones plāno piedalīties arī abi labākie Latvijas vīriešu pāri - Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!