Foto: LVF
Latvijas čempionātā volejbolā sievietēm ceturtdien cīņas aizvadīja abas Jelgavas komandas un abas zaudēja. LLU savā laukumā atzina RVS pārākumu, bet VK "Jelgava"/LLU viesos piekāpās MSĢ/"Zeltalejai", informē Latvijas Volejbola federācija.

Ekvatoru šķērsojis Latvijas čempionāts volejbolā sievietēm. Tajā sacenšas tās trīs Latvijas sieviešu komandas, kas startē Baltijas līgā, tās septiņas, kas cīnās Nacionālajā līgā. Savstarpējās spēles šajās līgās tiek ieskaitītas arī Latvijas čempionāta vērtējumā, bet nedēļas vidū savā starpā tiekas Baltijas līgas klubi ar Nacionālās līgas komandām.

Šosezon pie uzvarām jau pieradinājušas Baltijas līgas līderes Rīgas Volejbola skolas volejbolistes. Viņas šodien viesos ar 3:1 (17, -20, 18, 20) pieveica Nacionālās līgas komandu LLU. Jau ne pirmo reizi 30 punktu robežu šajā sezonā sasniedza rīdzinieču uzbrukuma līdere Marta Kamēlija Levinska, kura guva tieši 30 punktus. 13 punktus (5 – ar servi) pievienoja Anastasija Deņisova. Mājiniecēm visvairāk punktu guva papildinājums no Baltijas līgas komandas VK "Jelgava"/LLU Kristīne Dzierkale (13) un Līga Plāte (11).

Jelgavniecēm nācās sadalīt spēkus, VK "Jelgava"/LLU vienlaicīgi aizvadot maču izbraukumā ar MSĢ/"Zeltaleju". Arī šeit nācās piekāpties četros setos – 1:3 (-15, -19, 16, -18). Rezultatīvākā viešņu rindās bija Ilona Cehanoviča, kura no 11 punktiem 10(!) guva ar servēm. Murjānietēm, kurām tā bija piektā uzvara pēc kārtas, 14 punkti Annijai Jurdžai (7 netveramas serves) un 10 – Dārtai Lūsei (5 "eisi").

Šobrīd turnīra tabulā ar 31 punktu 12 spēlēs vadībā ir RVS, seko VK "miLATss" ar 26 punktiem, SK "Babīte" ir 25 punkti (13 spēlēs), VK "Jelgava" - 22, MSĢ/"Jelgava" - 22 (13), Mārupes SC 16 (13), RSU/MVS – 15 (11), Latvijas Universitātei 13, LLU – 12 un VK "Gulbene" - 4 punkti.

30. janvārī RSU/MVS uzņems VK "Jelgava"/LLU, bet RVS – VK "Gulbene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!