Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbola duets Anete Namiķe/Varvara Brailko piektdien Turcijā piedzīvoja zaudējumu Eiropas U-20 čempionāta (EČ) apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē, taču sasniedza izslēgšanas turnīru, bet pēc trim zaudējumiem pēdējā vietā grupā finišēja Kārlis Ābelītis/Dāvis Teteris.

Namiķe/Brailko, kurām turnīrā piešķirts trešais numurs, C grupas trešajā spēlē ar 1-2 (21:10, 19:21, 7:15) piekāpās slovēnietēm Asjai Šenai/Irai Kaduncai, kuras turnīrā izliktas ar 14.numuru.

Abi pāri iepriekšējās divās C grupas spēlēs svinēja uzvaru, tāpēc šajā duelī noskaidrojās pirmās vietas īpašniece. Grupā uzvarējusī komanda automātiski iekļuva astotdaļfinālā, bet Namiķe/Brailko "play-off" sākas no pirmās kārtas jeb 1/16 fināla.

Jau ziņots, ka Anete Namiķe/Varvara Brailko ceturtdien Turcijā ar divām vieglām uzvarām uzsāka Eiropas U-20 čempionātu pludmales volejbolā.

Namiķe/Brailko, kurām turnīrā piešķirts trešais numurs, C grupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:8, 21:6) sagrāva Somijas duetu Sāra Sinisalo/Annīna Mūka, kuras izliktas ar 30.numuru.

Otrajā cīņā Latvijas pāris ar 2-0 (21:14, 21:14) apspēlēja rumānietes Joanu Aleksiju Bradatanu un Sorinu Joanu Hododi, kuras saņēmušas 19.numuru.

Tikmēr Kārlis Ābelītis/Dāvis Teteris, kuri turnīrā izlikti ar sesto numuru, piektdien F grupas otrajā spēlē ar 0-2 (13:21, 17:21) piekāpās slovēņiem Rokam Možičam/Rokam Bračko, kuriem piešķirts 22.numurs.

Piektdien apakšgrupas pēdējā spēlē Latvijas duets ar 1-2 (21:19, 17:21, 14:16) zaudēja čehiem Tomāšam Semeradam un Jakubam Sepkam, kuri sacensībās izlikti ar 11.numuru.

Līdz ar to latvieši ieņēma pēdējo - ceturto - vietu grupā.

Dienu iepriekš Latvijas pāris ar 0-2 (19:21, 19:21) piekāpās igauņiem Rasmusam Meiusam/Kauram Ērikam Kaisam, kuri turnīrā izlikti ar 27.numuru.

Uz turnīru bija devies arī pāris Anija Ozoliņa/Krista Paegle, kuras cerēja, ka kāda no komandām neieradīsies. Latvijas duets bija pirmais rezervistu sarakstā.

Vīriešu un sieviešu konkurencē turnīrā piedalās 32 pāri, kas sadalīti astoņās grupās pa četriem katrā.

Latvijas U-20 vīriešu izlase Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) reitingā ieņem sesto vietu, bet dāmas - otro.

Eiropas U-20 čempionāts Turcijas pilsētā Izmirā noslēgsies svētdien.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!