Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Anete Namiķe/Līva Ēbere piektdien tika pie panākuma arī Varšavas "Pro Beach Tour - Futures" turnīra pamatsacensību otrajā spēlē, bet pēc neveiksmes otrajā mačā Daniela Konstantinova/Varvara Brailko tāpat iekļuva "play-off".

Namiķe/Ēbere, kuras turnīrā izliktas ar piekto numuru, D grupas otrajā spēlē ar 2-1 (14:21, 22:20, 15:13) uzvarēja Ķīnas pāri Juaņu Luveņu/Dunu Dzje (13.), nodrošinot pirmo vietu grupā.

Pirmajā spēlē Latvijas duets ar 2-1 pārspēja Izraēlas pāri Anitu Davi/Jahli Ašušu (12.).

Tā kā Latvijas pāris uzvarēja abās spēles, Namiķe/Ēbere uzreiz nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, kas ir izslēgšanas spēļu otrā kārta.

Savukārt Konstantinova/Brailko, kuras izsētas ar trešo numuru un pirmajā spēlē ar 2-1 bija pārākas pār čehietēm Magdalenu Dostālovu/Terezu Francovu (14.), C apakšgrupas otrajā mačā ar 0-2 (13:21, 12:21) piekāpās māsām no Somijas Idai Sinisalo-Peltonenai/Sarai Sinisalo (6.).

Konstantinova/Brailko izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas.

Iepriekš šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Dāvis Teteris/Arnis Reliņš.

Pagājušajā nedēļā Konstantinova duetā ar Ēberi, spēlējot pret vecākām sāncensēm, izcīnīja sudraba medaļas Eiropas U-20 čempionātā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!