Foto: Artūrs Stiebriņš

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Daniele Kaprioti nosaucis 19 volejbolistes, kuras pirmdien, 29. aprīlī, sāks gatavošanos Eiropas Sudraba līgas sacensībām, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Kandidāšu sarakstā sešas spēlētājas šosezon spēlējušas ārvalstīs. Marta Kamēlija Levinska un Anna Rīta startēja ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) sacensībās, bet Levinska pēc studiju beigām sezonu pabeidza Turcijas virslīgā. Megija Dambrehte spēlēja Somijas čempionātā, Anija Jurdža sezonu pabeidza Grieķijā, Paula Nikola Ņečiporuka spēlēja Francijā un Junora Vagele – Rumānijā. Savukārt no pašmāju klubiem pa sešām spēlētājām pārstāv Latvijas čempionāta finālistes RSU/MSĢ un RVS/LU.

"Šī būs gara vasara, mēs sākam tagad ar Eiropas Sudraba līgu un augusta beigās būs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles. Mēs strādāsim kā komanda. Katra meitene ir kā puzles gabaliņš, kas veido vienotu bildi." par šīs vasaras izlases uzsākšanu stāstīja izlases galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti. "Skatīsimies kādā gatavībā ir meitenes, jau pirmajā treniņā būs nozīmīgi redzēt viņu spēku un izaugsmi."

Eiropas Sudraba līgā spēlēs desmit valstu volejbolistes. Līgas izspēles kārtība šogad ir mainīta, katrai no komandām saskaņā ar rangu tabulu katrā spēlē tiekoties ar citas valsts vienību, taču ne visām.

Sievietēm Sudraba līgā sacensības noritēs četrās nedēļas nogalēs pēc kārtas, sākot ar 16. maiju un beidzot ar 9. jūniju, Latvijas valstsvienībai startējot pirmajās trijās nedēļas nogalēs. No 24. līdz 26. maijam sacensības notiks Rīgā, "Rimi" Olimpiskajā centrā Latvijai tiekoties ar Gruziju, kā arī Bosniju un Hercegovinu.

Sudraba līgas uzvarētāja tiks noskaidrota divās finālspēlēs abu komandu laukumos.

2023. gadā Latvijas sieviešu izlase Eiropas Sudraba līgā ar divām uzvarām ieņēma trešo vietu grupā, finālčetrinieka mačiem nekvalificējoties.

Eiropas čempionāta kvalifikācija, kas šoreiz norisināsies divu gadu laikā, sievietēm notiks 2024. gada augusta otrajā pusē un 2025. gada vasarā.

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidātes:

cēlājas – Elvita Dolotova (RSU/MSĢ), Elza Reknere (RVS/LU);

pirmā tempa spēlētājas – Lāsma Ozola (RVS/LU), Anna Rīta (Ostina Pī Valsts universitāte, ASV), Karmena Struka (RSU/MSĢ), Junora Vagele (Klužas-Napokas "U NTT Data Cluj", Rumānija);

diagonālās spēlētājas – Marta Kamēlija Levinska (Ankaras PTT, Turcija), Megija Dambrehte (Kuopio "Puijo Wolley", Somija), Anete Čelnova (RVS/LU), Līva Sola (VK "Jelgava"), Katrīna Struka (RSU/MSĢ), Anija Jurdža (Saloniku "Aris", Grieķija);

otrā tempa spēlētājas – Paula Nikola Ņečiporuka ("Belfort", Francija), Sindija Bože, Anna Cepurīte (abas – RVS/LU), Agija Ankevica (RSU/MSĢ);

"libero" spēlētājas – Elīna Zvaigzne (RVS/LU), Linda Šteinberga, Megija Grundmane (abas – RSU/MSĢ).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!