Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Divas dienas "Ruukki" pludmales centrā norisinājās nacionālā atlase 2023. gada Nāciju Kausam gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Jau iepriekš tika noteikts, ka sieviešu konkurencē komanda Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova būs pirmais pāris un atlases sacensībās nepiedalīsies.

Vīriešu konkurencē piedalījās astoņi pāri un pārliecinošu uzvaru abās dienās izcīnīja jaunizveidotais duets Edgars Točs un Olivers Bulgačs, kas attiecīgi startēs kā pirmais vīriešu pāris, bet kā otrais pāris Nāciju Kausā no Latvijas startēs Mārtiņš Pļaviņš un Mihails Samoilovs. Trešajā vietā ierindojās 2022.gada Pasaules U-19 čempioni Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš, kas nepieciešamības gadījumā kādu no pāriem varēs aizvietot.

Sieviešu konkurencē atlasē piedalījās četras komandas. Izšķirošajā cīņā trīs setos uzvaras laurus plūca Līva Ēbere un Deniela Konstantinova aiz sevis atstājot Martu Ozoliņu un Luīzi Skrastiņu. Kā jau iepriekš minēts Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova atlasē nepiedalījās un startēs kā Latvijas pirmais pāris, kā otrais pāris turnīrā piedalīsies Līva Ēbere un Deniela Konstantinova, bet rezerves pāris būs Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa.

Četri Latvijas pāri 26. un 27.maijā Izraēlā cīnīsies par iekļūšanu Nāciju kausa finālposmā. Kvalifikācijas kārtā katras grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz finālposmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!