Foto: DELFI
Latvijas Volejbola federācija (LVF) un Eiropas Volejbola konfederācija (CEV) pirmdien oficiāli parakstījušas līgumu par Eiropas čempionāta (EČ) pludmales volejbolā finālposma organizēšanu Jūrmalā 2017.gadā, atklāja LVF valdes sekretārs Almers Ludviks.

Kā zināms, pagājušajā nedēļas nogalē Majoros risinājās "Masters" seriāla posms, kas ir kā kvalifikācija Eiropas čempionātam. Tajā uzvaru guva itāļi Paolo un Mateo Ingroso, bet vietējie favorīti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ierindojās trešajā vietā.

"Protams, vienmēr sacensības var noorganizēt labāk, tomēr no skatītāju un līdzjutēju redzesloka viss bija ļoti labi," atzina Ludviks. Starptautiskie novērotāji organizatoriem dažas piezīmes izteikuši, tomēr tās ir bijušas nenozīmīgas.

"Turnīrā bija ieradies CEV prezidents Andrē Meijers, kurš arī novērtēja ļoti augsto kvalitāti, konstatējot, ka kļūstam par Eiropas pludmales volejbola Meku," stāstīja Ludviks. "Saprotam, kur un ko vēl pielikt. Esam parakstījuši oficiālu vienošanos, ka nākamajā gadā Jūrmalā notiks "Masters" sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm, bet pēc diviem gadiem - Eiropas čempionāts."

Kā stāstīja Ludviks, arī Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) prezidents Ari Grasa sacensības novērtējis augstu un "paudis gatavību runāt par Pasaules kausa sacensību rīkošanu Latvijā".

Šī gada turnīram Latvijas valdība organizatoriem piešķīra 100 000 eiro no budžeta neparedzētiem gadījumiem, bet, tā kā pašlaik jau zināms kalendārs pāris gadiem uz priekšu, Ludviks pauda cerību, ka nākotnē par līdzekļiem tiks lemts laicīgāk.

"Tā kā nākamajā gadā mums būs jāuzņem arī sieviešu komandas un arī viņām jānodrošina balvu fonds, budžets augs. Tiesa, varbūt ne dubulti," teica Ludviks. "Arī Jūrmalas pilsēta mūs ir gatava turpināt atbalstīt, bet no citiem sponsoriem galvenais ir "Latvijas Dzelzceļš"."

Latvija neizslēdz iespēju uzņemt Kontinentālā kausa ceturto kārtu, kas risināsies augusta beigās un septembra sākumā, bet pirms tam vēl Rīgā no 6. līdz 9.augustam "Elkor" pludmales volejbola stadionā norisināsies Eiropas čempionāts U-18 vecuma grupā.

"Saistībā ar Kontinentālo kausu mums pašiem jāsaprot, vai spējam šīs sacensības uzņemt, jo lielus līdzekļus prasa arī Eiropas U-18 čempionāts, pirms kura notiek stadiona pārbūve un paplašināšana," stāstīja Ludviks.

"Mums nepieciešams audzināt savus starptautiskos tiesnešus, jo jau "Masters" sacensībās nespējām nodrošināt nepieciešamo vietējo tiesnešu skaitu un nācās vienu soģi paņemt arī no Igaunijas," atklāja Ludviks. "Maija sākumā mums risinājās jauno tiesnešu seminārs, kurā sapratām, ka ir materiāls, ko gatavot nākotnei."

Šajā nedēļas nogalē sāksies arī "Ergo" Latvijas čempionāts, pirmajam posmam no 29. līdz 31.maijam notiekot tieši Majoros, kur pagājušajā nedēļā tika aizvadītas prestižās "Masters" sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!