Latvijas kausa izcīņas sievietēm pusfināla otrajā spēlē otrdien "Mārupes SC" volejbolistes vēlreiz apspēlēja pašreizējās kausa glabātājas SK "Babīte" un iekļuva finālā, informēja Latvijas Volejbola federācija.

"Mārupes SC" volejbolistes pusfināla atbildes spēlē izbraukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru – 3:0 (27:25, 25:17, 25:16). Līdz ar to "Babīte" nolika Latvijas kausa čempionu pilnvaras.

Pēc pirmā mārupiešu gūtā punkta spēlē vadībā izvirzījās nu jau kausa bijušās īpašnieces no SK "Babīte". Noķert viņas Mārupes komandai ar Sanitas Kuprašovas uzbrukumu izdevās vien seta otrajā pusē (14:14). Pēc Lienes Šimkuses kļūdas uzbrukumā Mārupes SC panāca 20:16 savā labā, bet "Babīte" nepadevās, pēc 19:22 pārsvarā ar Rūtas Treijas pūlēm (divi punkti uzbrukumā un viens – blokā) izvirzoties vadībā ar 23:22. Tomēr tieši ar diviem viņas nesekmīgiem uzbrukumiem sets arī beidzās – 27:25 Mārupes kluba labā.

Arī 2. setu lieliski iesāka Babītes komandai, Ievai Teterei izvirzot komandu vadībā ar 5:2. Tūlīt gan ar četriem punktiem pēc kārtas atbildēja "Mārupes SC", bet rezultāts turpināja svārstīties abu komandu labā līdz 16:16. Pēc tam vienīgo punktu Babītei guva Marta Ozoliņa ar kļūdu servē – 25:17 un setos 2:0 Mārupes SC labā.
No šāda trieciena Babītes volejbolistes vairs neatguvās, trešajā setā dominējot mārupietēm un iekļūšanu finālā noformējot ar Agijas Sidorovas gūto punktu uzbrukumā.

Panākumu ar 13 gūtajiem punktiem kaldināja Marta Ozoliņa, 12 punkti Montai Urbānei un 10 – Sidorovai. Kausa pašreizējām glabātājām Treija sakrāja 9 un Šimkuse – 8 punktus. Galvenajos punktu gūšanas elementos labākas bija uzvarētājas - "eisos" (8 pret 5), uzbrukumā (40/25, 40%/23%) un blokā (7/3), pelnīti iekļūstot finālā.

"Bijām pārāki ar komandas garu un kopējo spēli," tūlīt pēc mača teica uzvarētāju komandas galvenais treneris Jorens Janišons. "Spēlētājas mačus aizvadīja ar lielu pārliecību, realizējām savu taktiku un mazāk par pretiniecēm kļūdījāmies. Vairāk cīnījāmies par uzvaru. Tomēr trīs reizes nedēļā trenējāmies, un tas izpaudās. Turklāt trīs pēdējās nedēļas treniņos izmantojām tikai "Molten" bumbas, ar ko spēlē kausa izcīņā. Izšķirošais, domāju, bija šodienas spēles pirmais sets, ko uzvarējām galotnē. Ja tajā būtu uzvaru svinējusi Babīte, viss varēja pagriezties savādāk. Ceturtdien varbūt Babītes meitenes negaidīja, ka mēs vinnēsim. Iespējams, tādēļ viņas šodien vairāk satraucās.Šodienas spēlē gribu uzteikt cēlāju Olgu Kļukeviču, kā arī abus "pirmos tempus" - Montu Urbāni un Inetu Krūmiņu, taču labi nospēlēja visa komanda."

"Mārupes SC" pretinieces finālā noskaidrosies 12. decembrī, kad Jelgavas NSC zālē pulksten 20:00 VK "Jelgava"/LLU uzņems RSU/MVS. Pirmajā mačā jelgavnieces viesos uzvarēja 3 setos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!